Familia Portariuc a vândut afacerea din agricultură unui fond de investiţii american

Cel mai mare jucător cu capital autohton în agricultura ecologică a fost preluat de americani. Compania Multiagra, cea mai mare firmă locală care activa în agricultura ecologică, şi-a schimbat acţionariatul. Deţinută de familia primarului Ovidiu Portariuc, compania Multiagra a fost preluată de un fond de investiţii american care deţine şi firma Agraria.

Potrivit unor surse apropiate celor două părţi, tranzacţia a fost efectuată de un cetăţean irlandez, reprezentant al fondului de investiţii în România, iar Gheorghe Portariuc, tatăl primarului Ovidiu Portariuc, a rămas administrator al afacerii Multiagra. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, dar este de ordinul milioanelor de euro. 

Fondul de investiţii care deţine Agraria este unul cu o prezenţă pe cinci continente, cu investiţii în agricultură şi energii regenerabile şi gestionează proiecte de miliarde de euro la nivel mondial.

Compania Multiagra Vlăsineşti cultivă agricultură ecologică pe 1.400 hectare de teren şi exportă cel mai mult din producţie în Germania. Pentru afacerile în agricultura ecologică ale firmei Multiagra, actualul primar al municipiului Botoşani a primit titlul Zece pentru România din partea televiziunii Realitatea TV.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani