A vândut cu milioane de euro o fermă, iar acum vinde şi fabrica de lapte

După ce a primit câteva milioane de euro pentru vânzarea companiei Multiagra, care cultiva ecologic peste 1.000 de hectare de teren, familia primarului Ovidiu Portariuc este la un pas de exit-ul şi din afacerile cu lapte.

Asociaţii Portas Com, firmă care deţine o fabrică de lapte la Vlăsineşti şi brandul de lactate Bunna, negociază vânzarea fabricii. Informaţia a fost confirmată de Gheorghe Portariuc, asociatul minoritar al companiei, tatăl primarului Ovidiu Portariuc.

„Suntem în negocieri pentru vânzarea fabricii de lapte, dar nu vă pot spune cu cine”, a declarat Gheorghe Portariuc.

Acesta deţine 10% din părţile sociale ale firmei Portas Com, restul fiind deţinut, în proporţie egală de câte 45% de Ovidiu Portariuc şi sora acestuia Carmen Dulgheriu, cea care este şi administrator al companiei.

Potrivit unor surse, interesată de preluarea fabricii de lapte care deţine brandul Bunna este o companie cu capital străin prezentă deja pe piaţa românească printr-o unitate proprie de prelucrare a laptelui.

Compania Portas Com a fost înfiinţată în 2004, iar fabrica deţine brandul Bunna cu care comercializează şi mai multe produse tradiţionale. Produsele Bunna fac parte din gama produselor premium a produselor lactate fabricate în judeţul Botoşani, fiind printre cele mai apreciate pe piaţa locală. Pe lângă judeţul Botoşani, produsele Bunna se comercializează şi în alte judeţe. 

Compania care deţine fabrica de la Vlăsineşti a intrat în insolvenţă în 2013, dar în această perioadă şi-a dezvoltat gama de produse tradiţionale.

Prin vânzarea fermei deţinute de Multiagra, familia Portariuc a încasat câteva milioane de euro, iar Gheorghe Portariuc ocupă până la sfârşitul lui 2016 postul de manager general al fermei ecologice.

Dacă va finaliza și vânzarea fabricii de lapte, familia Portariuc va deveni una dintre cele mai bogate din județ. 

Citește și: 

Familia Portariuc a vândut afacerea din agricultură unui fond de investiţii american

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

ABC-CON International