Fermierii şi comercianţii de lapte pot depune declaraţiile până pe 14 mai

Fermierii şi comercianţii botoşăneni de lapte mai au timp până pe 14 mai să depună declaraţiile din anul de cotă 2012-2013, potrivit Centrului Judeţean Botoşani al APIA. Din data de 15 mai 2013 vor fi aplicate penalizări pentru fiecare zi de întârziere.

„Producătorii care deţin cota pentru vânzări directe şi operatorii care achiziţionează lapte de la aceştia sunt cei care trebuie să depună declaraţiile. Dacă aceştia vor depune până pe 14 mai declaraţiile pentru anul de cotă 2012/2013, care s-a încheiat la data de 31 martie 2013, nu vor fi penalizaţi”, a declarat Ioan Serediuc, purtătorul de cuvânt al APIA Botoşani.

Declaraţia anuală poate fi completată în baza datelor din Caietul fermierului. Aceste penalizări semnifică suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01% din cantităţile de lapte care au fost livrate de producători, în fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma va fi cuprinsă între 100 şi 100.000 de euro. Cumpărătorul care nu va depune declaraţia ar putea să piardă dreptul de achiziţionare de lapte de la deţinătorii de cotă, acestuia i se va retrage aprobarea.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)