Prima pagină » Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de 11,5 milioane lei de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni
Administrație

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de 11,5 milioane lei de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare necesare punerii în siguranță a construcțiilor existente pe digul estic al Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni. Este vorba de un contract în valoare de 11,5 milioane de lei, finanțat din Fondul de întreținere, înlocuire, dezvoltare.

„Lucrările de consolidare sunt necesare din cauza apariției unor alunecări de teren de adâncime, care ar putea pune în pericol depozitul și construcțiile existente pe digul de Est. Ne pasă de mediu și nu ne permitem să riscăm producerea unei poluări! Precizez că noi, Consiliul Județean, am solicitat procedură de urgență pentru realizarea acestui proiect, pentru scurtarea termenelor, dar, după cum bine știți, Comitetul pentru Situații de Urgență nu a fost de acord cu această solicitare. În aceste condiții, am urmat procedura standard, iar după finalizarea licitației am dat ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Lucrările vor fi executate de o asociere condusă de firma Athos Com, iar termenul contractual este de 12 luni, din care 4 luni proiectarea și 8 luni execuția.

Video