Prima pagină » VIDEO Pentru prima dată după 1990, o firmă din Botoșani primește licență de exploatare a zăcământului de gips de la Păltiniș
Politică

VIDEO Pentru prima dată după 1990, o firmă din Botoșani primește licență de exploatare a zăcământului de gips de la Păltiniș

Premieră pentru economia județului Botoșani! O firmă din Dorohoi a primit licență de exploatare de la Ministerul Economiei pentru a exploata zăcământul de gips din zona Păltiniș, zăcământ care este exploatat de mulți ani de Ucraina și Republica Moldova, dar niciodată de România.

”Exploatarea RESURSELOR MINERALE din subsolul județului Botoșani înseamnă dezvoltarea INDUSTRIEI de prelucrare, iar nevoia de reconstruire a infrastructurii din Ucraina este, pentru întreaga noastră regiune, o oportunitate economică fără precedent. Echipa PSD a făcut deja primii pași din această amplă strategie.

Împreună cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, domnul RADU OPREA, am efectuat o vizită de lucru la sediul companiei Mindo SA din Dorohoi, societatea care a obținut licența de exploatare a zăcămintelor de gips din zona Păltiniș. Domnul ministru a prezentat Programul CONSTRUCT PLUS, instituit sub guvernarea PSD, prin care se finanțează investiții în ramura producției de materiale de construcții și prin care exploatatorul își poate extinde cele două linii specializate pe mortare uscate și polistiren.

Mai departe, ne vom concentra pe exploatarea resurselor de nisip silicios din zona Hudești – Miorcani, turba din arealul Dersca – Lozna, calcarul din Ripiceni și toate celelalte zăcăminte valoroase pentru economia județului Botoșani. Ministerul Economiei a bugetat deja strategia de exploatare a resurselor neenergetice și ne va sprijini constant în demersurile noastre.

Un parteneriat solid între Consiliul Județean, administrațiile locale, autoritățile centrale și mediul de afaceri este cheia fructificării la maximum a potențialului și oportunităților economice de care dispunem! Continuăm împreună!”

Lucian Trufin, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani

Video