Prima pagină » Cătălin Flutur și echipa PNL au înființat o asociație pentru a construi o clinică ”fără durere” pentru dependenții de droguri, jocuri de noroc și alte adicții
Știri locale

Cătălin Flutur și echipa PNL au înființat o asociație pentru a construi o clinică ”fără durere” pentru dependenții de droguri, jocuri de noroc și alte adicții

Liberalii au pus bazele primei asociații care luptă împotriva consumului de droguri, împotriva adicțiilor de tot felul.

Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a declarat că va lupta până la sfârșitul vieții împotriva consumului de droguri.

”Ținta noastră este să facem o clinică la Botoșani care să trateze acești dependenți. Știm că e greu, știm că e un lucru curajos pe care îl spunem, dar suntem mai mult decât entuziaști”, a declarat Cătălin Flutur.

Acesta a precizat că orice caz salvat, orice viață salvată va fi un real succes, iar clinica va fi una ”fără durere”, după modelul celor din țările vestice.

În această inițiativă, Cătălin Flutur are alături echipa PNL formată din Sînziana Secrieru, medicul Manuela Călugărița, Gelu Graur, asistentul medical Relu Chiriac, activistul Daniel Câșlariu, activistul Andrei-Cristian Bucșă, Andreea și Sergiu Ursu.

Cătălin Flutur: ”Pentru că am înțeles prin experiență directă cât de grav este acest fenomen, la inițiativa mea, susținut de familie, prieteni și de un grup de specialiști, am înființat Asociația de Sprijin Antidrog Botoșani – FAST. După ani de luptă continuă, acum, când copilul meu a ieșit din această capcană necruțătoare, îmi dau seama că, odată apărută dependența, combaterea ei devine o cursă contracronometru. Așa încât, denumirea FAST subliniază în primul rând rapiditatea cu care trebuie intervenit și contracarat acest adevărat parazit.

În anii care urmează, FAST va deveni pentru mine un instrument de lucru permanent, o armă de luptă continuă împotriva drogurilor, care au intrat cu prea multă ușurință în viața noastră, afectând generații întregi, nenorocind copii și familii deopotrivă.

Pentru aceasta, este nevoie și vă rog să fiți alături de mine: părinți și bunici din acest oraș, profesori și consilieri din școlile botoșănene, tineri care prețuiesc sănătatea, cadre medicale și specialiști din instituții ale statului cu rol în prevenția și combaterea drogului.

Trebuie să o spun, pentru că este purul adevăr: în realizarea acest plan curajos, îmi va fi mult mai ușor dacă, din postura de primar, voi putea susține și prin programele administrației locale o activitate mai intensă a compartimentelor de profil din aparatul de specialitate al Primăriei.

Pentru a îndepărta orice urmă de îndoială asupra realismului și seriozității acestui demers, citez conținutul scopului nostru, așa cum este stipulat în actul constitutiv: „Asociația Fast Botoșani a luat naștere din dorința membrilor fondatori de a combate fenomenul consumului de droguri, consumului abuziv de alcool și a altor comportamente adictive, sprijinind persoanele dependente de droguri, alcool și alte vicii degradante, prin desfășurarea de programe sau proiecte în domeniul prevenirii, tratamentului, recuperării și reinserției sociale, în vederea creșterii calității vieții acestora și a familiilor lor” (Art. 5., Statutul Asociației FAST Botoșani).

Asociația FAST Botoșani este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor prin Hotărâtea Judecătoriei Botoșani pronunțată în ședință publică în data de 08.05.2024”

Video