Prima pagină » Primarul Cosmin Andrei anunță că va continua și în mandatul următor programul „La periferie la fel ca în centru” precum și asfaltări în multe zone din oraș
Politică

Primarul Cosmin Andrei anunță că va continua și în mandatul următor programul „La periferie la fel ca în centru” precum și asfaltări în multe zone din oraș

Edilul municipiului Botoșani a prezentat astăzi bilanțul programului „La periferie la fel ca în centru” pe care l-a derulat în acest mandat și care cuprinde reabilitarea, asfaltarea și reamenajarea unui număr de peste 81 de străzi din oraș.

Principalele zone vizate au fost: Bulevardul Mihai Eminescu, Strada Pacea, Strada Primăverii, Strada Sucevei, Strada Toboșari, Strada Nicolae Sofian, Cartier Rotunda, Cartier Stejari, Cvartal 1 cu 10 străzi: între Strada I.C. Brătianu și Strada Petru Rareș și Strada Iuliu Maniu, Cvartal 2 cu 11 străzi: între Calea Națională-Strada Pod de Piatră și Strada Pod de Piatră și Strada Iuliu Maniu, Cvartal 3 cu 11 străzi: între Stada Împărat Traian-1 Mai-Strada Mușat Vodă și Strada Izvoarelor. De asemenea au fost asfaltate principalele intrări în oraș dinspre: Iași, Suceava, Săveni, Ștefănești.

Primarul Cosmin Andrei nu neglijează nici zonele centrale, în ultimile zile s-au desfășurat asfaltări pe strada Marchian, o arteră intens circulată, iar pentru a nu perturba traficul s-a lucrat pe timpul nopții.

În noul mandat voi continua amenajarea și asfaltarea străzilor de la marginea orașului, până la realizarea integrală a obiectivului „La periferie, la fel ca în centru”, dar voi reabilita și multe alte străzi care au nevoie de reparații din alte zone ale municipiului Botoșani. Botoșănenii plătesc taxe egale indiferent de zona în care locuiesc. E normal să aibă și condiții egale. Voi continua întreținerea zonelor centrale, dar trebuie să ne ocupăm în mod prioritar de zonele periferice pentru a le aduce la același standard cu cele centrale. Asta înseamnă să terminăm asfaltarea și reabilitarea tuturor străzilor de la periferie. Dar, trebuie să venim cu noi amenajări de parcări, spații verzi, cu zone de agrement, locuri de joacă și locuri pentru sport în aer liber, așa cum am procedat în acest mandat, astfel încât locuitorii din aceste zone să se bucure de aceleași condiții de locuire toți botoșănenii”, a explicat primarul.

În prima fază, în noul mandat al primarului Cosmin Andrei vor fi reabilitate pietonalele și spațiile verzi de pe mai multe străzi: Strada George Coşbuc, Strada Cărămidari, Strada Sitnei, Strada Roşiori, Aleea Mihail Sorbul, Aleea Ilie Ciolac, Strada Busuiocului, Strada Pârăului, Strada Cornului, Strada Ciobanului, Strada Fântânilor, Strada Walter Mărăcineanu, Strada Tomis, Strada Vâlcelei II și altele.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Video