Prima pagină » Primarul Cosmin Andrei pe șantierul creșei care se construiește în zona fostului Obor: „Anul viitor vom deschide această creșă verde pentru 40 de copii”
Politică

Primarul Cosmin Andrei pe șantierul creșei care se construiește în zona fostului Obor: „Anul viitor vom deschide această creșă verde pentru 40 de copii”

Primarul Cosmin Andrei, prezent pe șantierul creșei noi, la care a început deja construcția, a anunțat că anul viitor, această unitate de educație preșcolară își va deschide porțile pentru trei grupe de copii, fiind prevăzute 40 de locuri.

Așa cum am promis și am deschis de anul trecut creșa nouă în ANL Cișmea pentru 42 de copii, la fel voi face și în cazul creșei care se construiește acum în zona fostului Obor pe strada Pod de Piatră. Am fost pe șantier să văd cum evoluează lucrările, în doar câteva săptămâni s-a ajuns la turnarea fundației clădirii. Construcția este în grafic. Anul viitor vom avea a doua creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Va fi o construcție modernă, cu un consum redus de energie, cu dotări și echipamente la standarde europene. Sunt părinte și știu foarte bine cât de important este pentru părinți să își poată lăsa copilul în siguranță pentru a fi îngrijit și pentru a beneficia de cele mai bune condiții în primii ani de viață”, a declarat Cosmin Andrei.

Noua creșă care se construiește pe strada Pod de Piatră, pe terenul fostului Obor este împărțită în trei zone separate: spațiul de acces, spațiul dedicat copiilor și spațiile tehnice.

Creșa are patru dormitoare, două camere de joacă prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, o zonă de primire și un cabinet medical cu izolator.

Accesul în clădire va fi separat pentru copii și pentru personal.

Creșa este dotată cu rampe de acces, grupuri sanitare și coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități.

În exterior suntamenajate spații verzi și locuri de joacă.

În proximitatea creșei sunt amenajate 11 locuri de parcare pentru părinți, două dintre acestea vor fi rezervate persoanelor cu dizabilități.

Clădirea este prevăzută cu panouri fotovoltaice și cu panouri solare.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.