Prima pagină » Un europarlamentar cu birou la Botoșani candidează la Primăria Cluj-Napoca
Politică

Un europarlamentar cu birou la Botoșani candidează la Primăria Cluj-Napoca

Ramona Strugariu, europarlamentar cu birou în Botoșani, și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea partidului REPER.

Aceasta este născută în Bârlad și este căsătorită cu un botoșănean.

”Voi candida la primăria Cluj-Napoca din partea Partidului REPER, împreună cu o echipă de consilieri profesionişti şi integri, pentru care Clujul nu este doar locul în care trăiesc, ci şi o misiune pe care şi-o asumă. Am aproape 10 ani de experiență în politici publice europene care pot aduce pentru Cluj o viziune pe termen lung şi un loc pe care îl merită în Europa. Cred că politica se face la firul ierbii, alături de oameni și pentru oameni, și mai cred că a venit timpul să facem pasul spre politica națională, asumând candidaturi la alegerile locale și parlamentare. România se construieşte şi de acasă”, a declarat Ramona Strugariu.

Aceasta a precizat că nu a intrat în politică pentru a sta departe de România, ci pentru ca într-o bună zi să se întoarcă și să își poată folosi toată experiența acumulată la nivel european în munca de acasă, în beneficiul României.

”Am negociat unele dintre cele mai importante dosare ale Parlamentului European, am coordonat echipe complexe şi am gestionat proiecte internaționale în beneficiul comunității cu mult înainte de politică. Sunt în top 5 la nivel european în domeniul meu de activitate. Cluj-Napoca poate fi în top 5 european printre oraşele UE. Asta îmi doresc pentru Cluj. Îmi doresc să continuăm proiectele bune pentru Cluj, dar şi să construim împreună un oraş mai verde, mai primitor cu tinerii şi cu familiile tinere, mai dinamic şi mai ofertant pentru antreprenorii noilor generații, mai predictibil pentru un mediu de afaceri care îşi dezvoltă deja proiectele în comunitate şi aşteaptă să aibă un partener în administrația locală”, a completat co-președintele REPER.

Câteva dintre prioritățile candidatului REPER pentru Cluj:

 Vreau sa hotărâm împreună cum cheltuim banii tăi, bani publici.

 Vreau să decidem împreună proiectele pentru Cluj, să le dezbatem public, să le voteze clujenii pe cele mai bune.

 Vreau să avem cea mai bună echipă de experți clujeni şi europeni care să consilieze Primăria Cluj-Napoca şi să muncească umăr la umăr cu noi.

 Vreau un plan urbanistic general pentru Clujul de astăzi şi de mâine, nu pentru cel de ieri. Nu mai amânăm ce nu trebuie amânat.

 Îmi doresc să nu mai avem cartiere-dormitor la Cluj, pentru că fiecare cartier are dreptul la şcoli, creşe, spații verzi, activități în aer liber în proximitate.

 Vreau să scoatem traficul greu şi să decongestionăm traficul uşor din oraş, să facem centura ocolitoare prioritar, cu respect pentru plămânii verzi ai Clujului.

 Vreau să avem un fond consistent de locuinte accesibile pentru tineri şi locuințe reabilitate energetic cu implicarea şi aportul direct al primăriei.

 Vreau să fim campioni la colectare selectivă, triere şi reciclare urbană, cum sunt oraşele Germaniei şi alte mari metropole europene.

 Vreau să respirați aer curat şi să vă simțiți în siguranță în oraşul vostru.

 Vreau să folosim cât mai mult banii europeni cu cap şi cu viziune.

”Nu se pot face toate cele de mai sus într-un mandat. Se pot face, etapă cu etapă, în echipă şi într-un plan pe termen scurt, mediu, lung pe care îl decidem şi îl respectăm împreună. Sunt lucruri care s-au făcut bine la Cluj, sunt lucruri pe care le putem îmbunătăți mult, sunt spații în care putem performa, şi o vom face. Primăria este parte din echipa pentru Cluj. Hai să facem echipa cea mai bună din Europa, pentru Cluj-Napoca top 5 european”, a concluzionat Ramona Strugariu.