Prima pagină » După ce Federovici a investit masiv în drumuri, Trufin vrea dezvoltare prin hub agroalimentar, școli de meserii, turism și energie verde
Politică

După ce Federovici a investit masiv în drumuri, Trufin vrea dezvoltare prin hub agroalimentar, școli de meserii, turism și energie verde

Senatorul Lucian Trufin este candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, deținută în momentul de față de Doina Federovici. Dacă Federovici a investit masiv în infrastructura rutieră a județului, având cele mai bune drumuri județene din ultimii 35 de ani, Trufin propune botoșănenilor ca următorii 4 ani să fie ai dezvoltării economice prin axarea pe susținerea producției, a turismului și a exploatării energiei verzi.

Trufin este acționar la o fabrică de lactate care produce singurul cașcaval cu protecție a numelui la nivelul Uniunii Europene, iar când a fost primar a înființat o școală de meserii în comuna Vlăsinești.

”Împreună cu echipa de candidați social-democrați, în care se regăsesc majoritatea primarilor din județ, am demarat campania de consultare publică pentru definitivarea strategiei care să accelereze dezvoltarea județului Botoșani, începută în mandatul doamnei președinte Doina Federovici. Propunem un program amplu, menit să valorifice economic întregul potențial al județului Botoșani. Vă prezentăm primele 10 priorități și așteptăm cu interes sugestiile și inițiativele dumneavoastră”, a declarat Lucian Trufin.

PROGRAMUL 10 PENTRU BOTOȘANI

1. HUB AGROALIMENTAR LA BOTOȘANI

Construirea de centre locale de colectare, depozitare și procesare a cerealelor, legumelor și fructelor obținute pe plan local, în vederea vânzării directe a produselor agroalimentare realizate în Botoșani.

2. UNITATE MEDICALĂ MOBILĂ DE SCREENING

Program județean de evaluare a sănătății copiilor, vârstnicilor și persoanelor vulnerabile, prin consultații în localitatea de domiciliu, în vederea depistării și prevenirii afecțiunilor cronice.

3. ȘCOLI DE MESERII

Parteneriat cu mediul privat pentru înființarea de școli profesionale în care tinerii să învețe meseriile specifice activităților economice desfășurate în județul Botoșani.

4. FABRICAT ÎN BOTOȘANI

Parteneriate public-private pentru amenajări de parcuri industriale, de tipul celui început la Bucecea, pentru atragerea de investiții în activități de producție la nivel local.

5. DIGITALIZAREA SERVICIILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN

Dezvoltarea serviciilor online oferite de Consiliul Județean cetățenilor, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea la sediul instituției.

6. SERVICII PUBLICE LA SAT CA LA ORAȘ

Continuarea programelor de modernizare a drumurilor județene, inclusiv drumul de mare viteză Botoșani-Suceava, precum și extinderea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare și gaze.

7. „HAI LA BOTOȘANI!”

Crearea de rețele agroturistice integrate și puncte gastronomice pentru valorificarea produselor tradiționale și a patrimoniului cultural în proximitatea obiectivelor turistice din Botoșani.

8. INVESTIȚII TERITORIALE INTEGRATE

Implementarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus” pentru extinderea programelor de investiții locale, în funcție de nevoile specifice ale fiecărei regiuni.

9. HUB INVEST BOTOȘANI

Departament specializat la Consiliul Județean pentru promovarea propunerilor de afaceri ale antreprenorilor botoșăneni pentru a obține finanțare din partea unor potențiali investitori.

10. BOTOȘANI, JUDEȚ VERDE ȘI CURAT

Construcția de parcuri fotovoltaice, achiziții de instalații de tratare a deșeurilor colectate și a apelor menajere din județ.