Prima pagină » Prefectul Cornilă: ”Îi mulțumesc domnului președinte Flutur pentru implicare și tenacitatea cu care a reușit să deblocheze acest proiect”
Administrație

Prefectul Cornilă: ”Îi mulțumesc domnului președinte Flutur pentru implicare și tenacitatea cu care a reușit să deblocheze acest proiect”

Prefectul Sorin Cornilă a participat semnarea contractului pentru Studiu de Fezabilitate, Proiectul de Autorizație de Construire și Proiectul Tehnic pentru drum expres Suceava-Botoșani, cu firma de proiectare Consitrans București.

Acest drum de mare viteză va conecta municipiul Botoșani atât la A7 cât și la viitoarea autostradă a Nordului și va fi legătura Botoșani-Satu Mare.

”Îi mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur pentru implicarea directă și îl felicit pentru tenacitatea și determinarea cu care a reușit să deblocheze acest proiect. Acest sector de drum expres va conecta direct județul Botoșani în Autostrada A7, două investiții majorare care vor accelera dezvoltarea economică a județului Botoșani dar și a zonei Botoșani-Suceava prin conectarea celor două municipii și a zonelor metropolitane aferente care totalizează peste 300.000 de locuitori și poate transforma această zonă într-un pol de dezvoltare regională”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Lungimea drumului este de 19,5 km, valoarea fiind de 126,3 mil de lei. Nodurile rutiere vor fi la Aerportul Salcea si la interesctia cu viitoarea centură a Municipiului Botoșani, dar și la Huțani.  

Drumul de mare viteză va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, și va merge prin spatele localităților Dumbrăveni – Huțani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani.

Acest drum de mare viteză va conecta municipiul Botoșani atât la A7 cât și la viitoarea autostradă a Nordului și va fi legătura Botoșani-Satu Mare.