Prima pagină » Costel Șoptică: ”Am depus o inițiativă legislativă pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor”
Administrație Politică Știri locale

Costel Șoptică: ”Am depus o inițiativă legislativă pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor”

Deputatul Costel Șoptică, fostul  președinte al PNL Botoșani, a depus o inițiativă legislativă care are menirea de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și a familiilor.

Propunerea legislativă vizează stabilirea unor reguli și măsuri privind adaptarea spațiilor de joacă, astfel încât acestea să devină #accesibile și pentru copiii cu dizabilități.

”În esență, dorim să introducem noțiunea de „spații de joacă incluzive sau universale” în legislația în vigoare, urmărind ca fiecare copil, indiferent de abilitățile sale, să aibă #dreptul de a se bucura de spațiul de joacă și recreere în siguranță. #Obiectivul nostru este de a asigura, la toate locurile/spațiile de joacă, cel puțin două echipamente destinate copiilor cu nevoi speciale. Un alt aspect crucial al propunerii noastre vizează #asigurarea accesului la aceste echipamente de joacă incluzive printr-o infrastructură corespunzătoare, care să permită deplasarea în condiții de #siguranță a copiilor cu dizabilități. Este esențial ca toți copiii să se bucure de aceleași facilități și să se simtă incluși în comunitate”, a postat Costel Șoptică pe contul său de Facebook.

Acesta precizează că are în vedere instituirea unui mecanism de evaluare și monitorizare a spațiilor de joacă pentru a respecta standardele și calitatea serviciilor oferite.

”Această inițiativă reflectă angajamentul nostru față de o societate echitabilă și incluzivă. Vom continua să lucrăm pentru binele comunității noastre și să ne asigurăm că fiecare copil are șansa de a crește fericit și sănătos. Vă invit să vă exprimați opiniile și să ne susțineți în demersurile noastre pentru a face din comunitatea noastră un loc mai bun pentru toți”, a concluzionat Costel Șoptică.

Video