Prima pagină » Acțiunile AUR împotriva comasării alegerilor sunt jignitoare la adresa alegătorilor botoșăneni
Politică

Acțiunile AUR împotriva comasării alegerilor sunt jignitoare la adresa alegătorilor botoșăneni

PSD Botoșani consideră că acțiunea partidului AUR împotriva comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare este insultătoare la adresa alegătorilor botoșăneni.

A susține că suprapunerea celor scrutine ar crea confuzie la nivelul electoratului înseamnă practic să insinuezi că alegătorii nu au capacitatea intelectuală de a distinge între tematica europeană și cea locală și că, din acest motiv, ar putea încurca buletinele de vot. PSD Botoșani condamnă această abordare jignitoare la adresa electoratului.

Botoșănenii sunt alegători inteligenți, care, pe lângă faptul că disting clar cele două scrutine, pot face foarte bine deosebirea între partidele responsabile, pro-europene, orientate spre soluții și cele de tip extremist, cu reflexe sovietice, orientate spre scandal.

PSD încă nu s-a pronunțat asupra propunerii PNL de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar acuzația AUR că o astfel de comasare ar afecta democrația arată lipsa de cultură europeană a acestui partid. Astfel de suprapuneri ale alegerilor europarlamentare cu alte tipuri de alegeri reprezintă un fapt obișnuit în Uniunea Europeană și o întâlnim la state cu o lungă tradiție democratică, precum: Belgia, Germania, Italia, Irlanda etc.

Acțiunea de astăzi a AUR este definitorie pentru acest partid: când nu te poți face remarcat prin idei și soluții, singura șansă de a atrage atenția este să faci circ și scandal.  Această manieră de a căuta mereu prilej ceartă, de a se manifesta cu agresivitate pe scena politică, cu acțiuni violente împotriva competitorilor politici este tipică pentru AUR și reflectă caracterul multora dintre reprezentanții acestui partid, care au un comportament conflictual și în afara vieții politice.

Avem convingerea că cetățenii decenți, civilizați și cu bun simț nu vor să se asocieze în niciun fel cu astfel de personaje, iar acest lucru va fi bine evidențiat la următoarele alegeri.

Video