Prima pagină » Cătălin Drulă: „Dreapta Unită este forța politică pregătită să câștige alegerile, să dea o nouă guvernare și să modernizeze România!”
Politică

Cătălin Drulă: „Dreapta Unită este forța politică pregătită să câștige alegerile, să dea o nouă guvernare și să modernizeze România!”

Comunicat de presă:

Dreapta Unită este alternativa reală la corupția și risipa PSD-PNL. Le propunem românilor soluții reale pentru o Românie liberală, deschisă și modernă, puternică în Europa.

Într-un eveniment comun, USR, PMP și Forța Dreptei prezintă, astăzi, structura listei comune pentru europarlamentare și programul prin care Dreapta Unită va transforma România într-o țară „ca afară”. Programul în 12 puncte le va da românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni. Lista comună și programul electoral au fost votate, cu majoritate de voturi (235 de voturi „pentru”, 6 voturi „contra” și 15 abțineri), respectiv cu unanimitate de voturi de Comitetul Politic al USR.

„Le mulțumesc colegilor din Comitetul Politic pentru votul de astăzi. Suntem hotărâți să construim o alternativă de dreapta puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL. Le mulțumesc lui Eugen și Ludovic pentru deschiderea și înțelepciunea pe care au avut-o pe parcursul discuțiilor pe care le-am avut în ultimele luni ca să construim această alianță. Ne unește astăzi dorința de a construi o forță politică pregătită să câștige alegerile, să dea o nouă guvernare și să modernizeze România. Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană. Iar o Românie puternică în Europa este o Românie liberală, deschisă și modernă. Acesta este angajamentul pe care ni-l luăm în fața alegătorilor. Că vom schimba România și o vom transforma într-o țară modernă. Asta îmi doresc pentru băieții mei. De-asta m-am întors în România. De-asta am intrat în politică”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

„2024 este anul schimbării pentru România, iar prin alianța Dreapta Unită vom lupta cu toată forța împotriva PSD și PNL, două partide care nu cunosc altceva în afară de minciună, demagogie și manipulare. Cred cu tărie că românii așteaptă această alianță de ceva timp, pentru că au nevoie de o alternativă, au nevoie să știe că se poate trăi într-o Românie europeană și modernă, care pune preț pe munca cinstită, pe responsabilitatea față de banul public, pe predictibilitate și meritocrație. Vom lupta de la egal la egal cu PSD și PNL, să câștigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale, să obținem cele mai multe mandate în viitorul parlament și să trimitem un adevărat președinte de Dreapta la Cotroceni!”, afirmă Eugen Tomac, președintele PMP.

„România are nevoie de seriozitate, România are nevoie de profesionalism, România are nevoie de oameni cu scaun la cap, nu de oameni care fac spectacole de circ în momentul în care îi întrebi de soluții care stau în picioare. Alianța Dreapta Unită este cea care se va dovedi că este altceva, o soluție de o calitate cu mult mai bună decât sunt în stare să ofere, în mod direct, PSD și PNL sau, în mod indirect, prin pseudo-opoziția AUR”, susține Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Dreapta Unită reprezintă garanția că România rămâne parte din Europa și că modernizarea țării va continua. Iar Angajamentul Dreptei Unite pentru România modernă, cu cele 12 priorități identificate, reflectă susținerea necondiționată pe care USR, PMP și Forța Dreptei o acordă economiei de piață, liberului schimb și liberei circulații, coeziunii economice, sociale și teritoriale, solidarității între țările UE.

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României:

1. România, cu adevărat în Schengen

2. Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare

3. Reforma statului și anticorupția vor continua

4. Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă

5. Sănătate și Educație pentru români la standarde europene

6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient și cu impact mai mare

7. Agricultură și clasa de mijloc din rural – aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european

8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană

9. Ne asumăm rolul de țară mare – contribuția României la reforma UE

10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri și pensii decente

11. O Europă prosperă cu un mediu curat

12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO și mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

Anul 2024 reprezintă șansa de a alege o direcție prosperă și sigură pentru România. Iar Dreapta Unită, prin votul românilor, se va asigura că România nu doar că rămâne un membru activ și influent în UE, dar și că va juca un rol crucial în modelarea viitorului Uniunii.

Detalii despre cele 12 priorități ale Dreptei Unite, AICI (https://usr.ro/wp-content/uploads/2024/01/Angajamentul-Dreptei-Unite-pentru-Romania-Moderna.pdf ).

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change