Prima pagină » Avocata familiei Alexandrei, LIVE la Marius Tucă SHOW
Știri locale

Avocata familiei Alexandrei, LIVE la Marius Tucă SHOW

Avocata Gianina Vera Poroșnicu este invitata cunoscutului jurnalist Marius Tucă la Show-ul său online pe Gandul.ro.

Aceasta este avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani.

Avocata a transmis câteva gânduri înaintea acestei emisiuni : ”Dragi prieteni, vă invit să urmăriți, deseară, dialogul la care m-a invitat reputatul jurnalist Marius Tucă. Sunt onorată să fiu prezentă în emisiunea domniei sale, cu atât mai mult cu cât subiectul central va fi „cazul Alexandra Ivanov” – acea dramă pe care nimeni nu ar trebui să o ignore. Dar, așa cum știu toți cei ce urmăresc programele domnului Marius Tucă, discuția poate merge în multe alte direcții – și, cu emoțiile de rigoare, cred că sunt pregătită. Aș vrea să vorbesc despre Alexandra, despre sufletul ei bun și generos. Despre suferința familiei și prietenilor, care nici acum nu înțeleg cum de s-a putut întâmpla așa ceva, într-o țară ce se pretinde civilizată. Despre miile de oameni care au ieșit în stradă pentru a-și exprima solidaritatea cu familia Alexandrei, dar și pentru a cere schimbări adevărate în sistemul medico-sanitar. Despre oamenii generoși care îi sprijină, în aceste momente, pe cei trei copii ai Alexandrei. Despre reacțiile lăudabile ale autorităților din Botoșani, dar și despre eforturile unor factori decizionali de la vârf – l-aș aminti aici pe Ministrul Sănătății – pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete. Și, nu în ultimul rând, despre dorința mea ca, în calitate de reprezentant legal al familiei, să lupt cu toată energia pentru ca vinovații să plătească

Vom vedea cum va evolua discuția, e posibil să se intre în detalii în ceea ce privește actul medical la Maternitatea Botoșani și, în sens mai general, în unitățile medico-sanitare din țara noastră. Eu nu pot aborda o asemenea discuție decât din perspectiva mea – aceea de avocat al familiei, de femeie și mamă. Așadar, fără a-mi aroga competențe în domenii pe care nu le stăpânesc, voi spune clar, cu subiect și predicat, ceea ce gândesc milioane de români: în starea în care este acum, sistemul nu funcționează cu adevărat în beneficiul lor. Ceva trebuie schimbat, iar acest proces nu se poate realiza decât dacă societatea noastră iese din starea de resemnare.

Nu știu cât de mult timp va rămâne pentru alte teme – subiecte pe care mulți dintre Dvs. le cunosc din postările publicate în această pagină. M-aș bucura să putem vorbi puțin despre Casa Zoller sau despre fotografia originală a lui Eminescu, pe care am donat-o Complexului Muzeal Național Neamț (și care poate fi admirată la Casa Memorială Veronica Micle din Târgu Neamț). În ultimele luni, însă, existența mea a fost dominată de dosarul „Alexandra”, așa că înțeleg foarte bine că acesta va fi subiectul central.

Îi mulțumesc domnului Marius Tucă pentru această invitație și – iată o bună ocazie – le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care au manifestat interes față de activitatea mea profesională și civică, în ultimele luni”