Prima pagină » Nova Apaserv, apel către botoșăneni: ”Să folosească apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umperea bazinelor”
Știri locale

Nova Apaserv, apel către botoșăneni: ”Să folosească apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umperea bazinelor”

Având în vedere condițiile climatice cu temperaturi ridicate din ultima perioadă care au dus la creșterea consumului de apă, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani informează că este în imposibilitatea de a asigura, pe rețelele de distribuție din sistem, un volum de apă suplimentar care să acopere necesarul din această perioadă.

De asemenea, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu apă în condiții optime, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani face apel către toți utilizatorii de pe întreaga arie de operare a societății, să folosescă apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice societatea nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării rețelelor de apă.

În prezent sunt localități importante cu aglomerări mari de populație, aflate la capetele de coloane ale aducțiunilor principale care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract.

În acest sens, operatorul regional informează că pe sistemul de alimentare cu apă din sursa Prut va furniza apă începând cu data de 19.07.2023, după următorul program:

  • în comunele Trușești, Dângeni, Ungureni, Durnești, Albești, Todireni va furniza apă în următoarele zile: luni, marți, vineri, sâmbătă;
  • în comunele Santa Mare, Călărași, Răuseni, Hlipiceni, inclusiv comunele Bivolari, Andrieșeni din județul Iași, apa va fi furnizată în următoarele zile: miercuri, joi, duminică, luni;

Mulțumim pentru înțelegere!

Director  General,

 ing.  Liviu – Nicolae Ştefan