Prima pagină » FOTO Un primar a dat ordin să se ia gunoaiele din câmp și să fie puse în fața porții celui care le-a aruncat
Administrație Știri locale

FOTO Un primar a dat ordin să se ia gunoaiele din câmp și să fie puse în fața porții celui care le-a aruncat

Primul primar din județul Botoșani care îi pedepsește exemplar pe cei care aruncă gunoaie la marginea satului.

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, este primul edil din județ care are curajul să aplice o sancțiune dură unui cetățean din comună care a aruncat gunoaie pe un câmp de la margienea localității.

”Cine nu va respecta modul de depozitare al deșeurilor va fi sancționat conform Regulamentului de gospodărie comunală al comunei Mihai Eminescu!”, a declarat primarul Verginel Gireadă.



Pe pagina de Facebook a Primăriei comunei Mihai Eminescu au fost postate imagini cu mai multe gunoaie aruncate pe o pășunea comunală a satului Stâncești. Printre gunoaie a fost descoperite și hârtii pe care era trecută adresa celui de la care proveneau gunoaiele.

În acest sens angajații compartimentului gospodărie comunală-drumuri au procedat la ridicarea deșeurilor din câmp și depozitarea acestora la poarta cetățeanului care figura pe toate înscrisurile (documente de trasnport) găsite la fața locului. În urma celor constatate vom proceda la sancționarea contravențională conform Regulamentului de gospodărie comunală al comunei Mihai Eminescu”, se precizează în postarea de pe pagina oficială a comunei.

”În ciuda numeroaselor anunțuri făcute de Primăria comunei Mihai Eminescu prin care roagă locuitorii să depoziteze deșeurile in mod corespunzător, în care se prevăd atât efectele nocive asupra mediului cât și cele economice, în sensul în care populația plătește în plus la salubrizare din cauza depozitării incorecte a acestora și, deși s-a adus la cunoștință că Primăria va sancționa nerespectarea Regulamentului de gospodărie comunală, se pare că lipsa bunului simt și a spiritului civic lipsește cu desăvârșire! Imaginile relatează cum un locuitor al comunei a găsit de cuviință să depoziteze deșeurile ( cutii și resturi vegetale) la voia întâmplării, pe pășunea comunală a satului Stâncești”.