Prima pagină » FOTO Săveniul este în ȘANTIER cu milioane de euro din fonduri europene și investiții noi vor fi deschise în scurt timp
Administrație Știri locale

FOTO Săveniul este în ȘANTIER cu milioane de euro din fonduri europene și investiții noi vor fi deschise în scurt timp

Se modernizează trei școli, se construiesc blocuri ANL și case sociale, se extinde pietonalul și se modernizează toată zona din jurul sediului Primăriei, iar în această perioadă se organizează licitații pentru termoizolarea a mai tututor blocurilor din oraș, pentru amenajarea de insule ecologice digitalizate.

Este vorba despre orașul Săveni, din județul Botoșani.

Primăria Săveni a reușit să atragă finanțări guvernamentale și europene de milioane de euro cu care schimbă total urbea. Orașul Săveni este printre localitățile cu cel mai mare procent de străzi asfaltate din județul Botoșani, dar și cele rămase neasfaltate vor fi scoase la licitație în acest an pentru că vor fi modernizate cu fonduri prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.



”Acum mai avem în lucru trei școli, în Săveni, Petricani și Bodeasa, finanțate prin programe diferite, inclusiv granturi norvegiene. Accesând fonduri europene și diferite tipuri de granturi am reușit să creștem gradul de eficiență energetică a mai multor imobile publice, de la sediul Primăriei, la bibliotecă, am modernizat iluminatul public. La școala din Săveni construim și o sală de sport, iar la Petricani vom amenaja un teren de sport”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.

Cu fonduri europene, Liceul dr. M. Ciucă din Săveni a fost extins și modernizat, iar acum atrage elevi din toate comunele învecinate.

Un bloc de locuințe sociale, cinci case sociale și un bloc ANL sunt în curs de execuție și vor fi finalizate în această vară, urmând ca și zonele în care sunt construite să fie sistematizate.

Pietonalul din centrul orașului Săveni a fost extins și va fi dotat cu mobilier smart, în același proiect fiind și parcarea amenajată în spatele sediului Primăriei, precum și parcul dintre Primărie și APIA, precum și resistematizarea zonei din fața sediului Primăriei. Va fi demolată fântâna arteziană din capătul pietonalului, dinspre Primărie, iar zona din fața acestui imobil va fi amanejată cu pavele de trafic auto.

În perioada următoare vor fi organizate licitațiile pentru anveloparea termică a aproape tututor blocurilor de locuințe din Săveni, cu fonduri prin PNRR, urmând ca în oraș zonele de depozitare a deșeurilor să fie transformate în insule ecologice digitalizate.

Cu fonduri guvernamentale, în Săveni a fost construit un stadion cu tribună acoperită și gazon artificial, o sală de sport polivalentă, cu fonduri europene a fost modernizat cinematograful aflat în paragină și transformat în centru cultural.