Prima pagină » A treia licitație pentru transformarea versantului Pacea în zonă de agrement. 14,3 milioane lei, fără TVA
Economic

A treia licitație pentru transformarea versantului Pacea în zonă de agrement. 14,3 milioane lei, fără TVA



Primăria municipiului Botoșani va organiza a treia licitație pentru stabilirea firmei sau asocierii de firme care vor transforma versantul Pacea într-o zonă de agrement cu tiroliană, terenuri de sport, piste de biciclete, căsuțe în copaci.

Licitația va avea loc pe 15 februarie, deschiderea ofertelor se va face la ora 15.00, iar proiectul este evaluat la 14,3 milioane lei, fără TVA.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, dar și o contribuție generoasă din partea bugetului local ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții față de momentul semnării contractului de finanțare.

Este a treia licitație organizată de Primăria Botoșani pentru acest obiectiv. La prima nu s-a prezentat nimeni, iar la a doua licitație ofertantul a fost descalificat.

Zona vizată de proiect este reprezentată de terenul neutilizat și degradat situat în Regiunea Nord-Est, județul Botoșani, municipiul Botoșani, Strada Pacea nr. 108 B, cu vecinătățile: Str. Primăverii, Poligon ACR, Strada Sucevei, Cimitirul Pacea. Acest teren are o suprafața măsurată de 216.001 mp, fiind de asemenea adiacent celui mai important produs turistic al Municipiului Botoșani, respectiv Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, creat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Proiectul este în concordanță cu obiectivul specific al Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 4, OS 4.2, prin reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe degradate și transformarea acesteia într-un spațiu de agrement, proiectul aducându-și contribuția la atingerea indicatorului priorității de investiție privind „spații deschise create sau reabilitare în zonele urbane” prin construcția a 190.169,23 mp de spațiu verde.



Principalele activități din cadrul proiectului sunt:

A. Odihnă și relaxare (zonă de picnic);

B. Spații de agrement (skatepark, zonă pentru jocurile de iarnă, loc de joacă, zonă paintball, zonă escaladă, piste tir cu arcul, căsuțe în copaci, zonă tiroliană, terenuri sport, labirint natural);

C. Construcții spații socializare, grup sanitar;

D. Alei;

E. Vegetație;

F. Lucrări și echipamente edilitare. Deasemenea se vor achiziționa echipamente tehnologice care necesită montaj și dotări ce vor asigura operarea în condiții optime a obiectivului de investiție.

Investiția include:

A. ODIHNA SI RELAXARE – Zona picnic – Foisoare – 4 bucati cu Sc = 50.30 mp/bucata – 12 gratare cu mobilier : 40 mese si scaune fixe – Banci de tip SMART amplasate in zona aleilor

B. SPATII DE AGREMENT – Skatepark – Zona pentru jocurile de iarna (partie sanius si tubing) – Loc de joaca pentru copii – Zona paintball – Zona escalada – Piste tir cu arcul – Casute in copaci – Zona tiroliana – Terenuri de sport: fotbal, baschet – Labirint natural

C. CONSTRUCTII SPATII SOCIALIZARE, GRUP SANITAR – Punct echipare zona paintball, escalada, tir cu arcul – Sc = 110.80 mp – Constructive parter cu spatii de socializare, grup sanitar – Sc = 237.30 mp

D. ALEI Sistemul de alei va fi dimensionat in functie de gradul de ocupare al spatiilor. Aceste alei vor fi de tipul: – Aleea principala existenta (fosta sosea nationala), propusa spre reabilitare si transformare in alee pietonala si alee pentru biciclisti/role – Alei de promenade din pavele inierbate, piste alergare, alei de pamant pentru biciclisti (mountainbike).

E. VEGETATIE In repartizarea generala a vegetatiei lemnoase se va tine cont de aspect functionale ca: realizarea de zone de umbra de-a lungul aleilor, de impadurire si implicit stabilizare a versantului existent, de mascare a limitei terenului pe latura cu cimitirul existent.

F. LUCRARI SI ECHIPAMENTE EDILITARE Obiectivul va beneficia, prin cadrul tuturor documentatiilor de specialitate din acest proiect, de urmatoarele utilitati : energie electrica, sistem de alimentare cu apa centralizat, sistem de canalizare, instalatie de irigat, instalatie preechipare sistem de sonorizare si video. De asemenea, drenurile existente vor fi reparate si amenajate.