Prima pagină » Cel mai important loc de pelerinaj din Europa pentru evreii hasidici este la Ștefănești
Visit Botoșani

Cel mai important loc de pelerinaj din Europa pentru evreii hasidici este la Ștefănești



Orașul în care s-a născut marele pictor Ștefan Luchian, Ștefănești, este și cel mai important loc de pelerinaj pentru evreii hasidici.

Cercetașii Botoșani, coordonați de Flavius Damean, care coordonează și Asociația Arlechin, au promovat din nou obiectivele turistice ale județului aducând la Botoșani Cercetașii României-Aventura Pitești. Tinerii și copiii din Cercetașii României – Aventura Pitești au vizitat vama și barajul de la Stânca, de pe Prut, Stejarul lui Cuza, ateliere de meșteșugit, dar și orașul Ștefănești, urbea în care s-a născut pictorul Ștefan Luchian.

În ștefănești, cercetașii au vizitat și cel mai important loc de pelerinaj din Europa pentru evreii hasidici.

Sebastian Stanciu, reprezentantul Cercetașii României – Aventura Pitești, a prezentat pe contul său de Facebook detalii despre această vizită: ”Principiul spiritual, unul din cele 3 principii ale cercetăşiei spune că cercetaşul respectă credință celuilalt. Cercetaşii României – Aventura Piteşti au ajuns pe 22 Ianuarie in Cimitirul Evreiesc din Ștefănești cel mai important loc de pelerinaj din Europa pentru evreii hasidici. Mulțumim Simon Marcu pentru informațiile primite despre simboluri, ivrit, kippa si rabinul Avrohom Mattisyohu Friedman, renumit pentru minunile pe care le-a făcut. Hasidismul este o ramură a iudaismul ortodox care înseamnă, ad-literam, „pietate“. Este un curent religios desprins din iudaism în secolul al XVIII-lea, în zona estului Europei, cu centre importante în Ucraina, Polonia şi România”.

SURSA FOTO: Contul de Facebook Sebastian Stanciu