Prima pagină » Alexandrescu a semnat un contract de 20 milioane lei pentru renovarea energetică a mai multor blocuri Dorohoi
Administrație Știri locale

Alexandrescu a semnat un contract de 20 milioane lei pentru renovarea energetică a mai multor blocuri Dorohoi

Alexandrescu a semnat un contract de 20 milioane lei pentru renovarea energetică a mai multor blocuri Dorohoi cu fonduri din PNRR

Mai multe blocuri din Dorohoi vor fi renovate energetic cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Primăria Municipiului Dorohoi, prin domnul primar ing. Dorin Alexandrescu a semnat, la Bucureşti, un nou contract de finanţare pentru renovarea energetică moderată a unor clădiri rezidențiale multifamiliale”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Dorohoi.

Proiectul „Lucrări de intervenție în vederea creșterii performanței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Dorohoi pr. 2” a fost depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Prin intermediul componentei C5 – „Valul Renovăriiˮ se va urmări îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetica și calitatea arhitecturală a acestuia.

Totalul fondurilor atrase pentru creşterea performanței energetice a clădirilor rezidențiale multifamiliale este de 20,050,478.85 lei cu T.V.A., iar perioada de implementare a activităților proiectelor nu va depăși 30 iunie 2026.

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change