Prima pagină » ”Curățenie” generală sau pregătiri pentru vânzare? Electrocontact își dizolvă firmele la care este acționar și nu mai au activitate economică
Economic Știri locale

”Curățenie” generală sau pregătiri pentru vânzare? Electrocontact își dizolvă firmele la care este acționar și nu mai au activitate economică



 

Fostul gigant Electrocontact surprinde piața la început de an și anunță că își elimină firmele mici la care este acționar și care nu mai au activitate.

Acțiunea fie este o ”curățenie” generală și necesară pe care acționarul majoritar al Electrocontact, Gabriel Chiriac, vrea să o facă, fie este o mutare pregătitoare pentru o posibilă vânzare a unor clădiri de pe platforma din zona industrială a municipiului Botoșani.

Consiliul de Administrație al SC Grupul Industrial Electrocontact SA a convocat ADUNAREA GENERALĂ Extraordinară a Acționarilor pentru data de 15 februarie la sediul firmei din Calea Națională.



Pe ordinea de zi a AGEA Electrocontact se află ca principal punct Aprobarea demarării procedurii de dizolvare a societăților la care SC Grupul Industrial Electrocontact SA este acționar și care nu mai desfășoară activitate”.

Platforma Electrocontact a fost cea mai mare uzină din perioada comunistă, iar în piață se zvonește de câțiva ani că acționarul principal Gabriel Chiriac ar fi fost curtat de mai multe companii mari din țară pentru a vinde clădirile fostei fabrici.

În ultimii ani, Electrocontact a avut venituri doar din închirierea unor clădiri și a unor terenuri agricole.

Peste drum de Electrocontact, Dedeman a cumpărat terenul fostei fabrici de mașini și utilaje agricole Forma și pregătește o investiție într-un parc logistic.