Prima pagină » Primăria Botoșani a semnat contracte noi de 58,9 milioane lei prin PNRR pentru noi blocuri, piste de biciclete și renovări de blocuri
Administrație Știri locale

Primăria Botoșani a semnat contracte noi de 58,9 milioane lei prin PNRR pentru noi blocuri, piste de biciclete și renovări de blocuri 

Comunicat de presă: Noi contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost semnate la București, de către Primăria municipiului Botoșani.

Prin urmare, 58,9 milioane de lei vor fi repartizate dezvoltării municipiului Botoșani, pe diferite componente.

În cadrul Componentei C10 – Fondul Local, au fost semnate și contractele privind:

-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei (construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere)

-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei (amenajarea a 10 kilometri de piste pentru biciclete)

La acestea se adaugă contractul semnat pe Componenta C10 – Valul Renovării, în valoare de 23,8 milioane de lei, privind:

-Reabilitarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale de pe străzile Independenței nr. 11, Grivița nr. 2, Săvenilor nr. 36, Independenței nr. 3, B-dul Mihai Eminescu.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru „Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale la nivelul Municipiului Botoșani – Orașul Bucecea”, în valoare de 7 milioane de lei, care urmează să fie semnat și de autoritatea publică locală. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

Pe Componenta C10 a mai fost semnat, în luna noiembrie 2022, proiectul în valoare de 41,7 milioane de lei, privind „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice” iar pe Componenta C5 – 8 contracte de renovare energetică a clădirilor publice (instituții de învățământ), în valoare totală de 84,6 milioane de lei.

La acestea se adaugă contractul pe Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, în valoare de 4,5 milioane de lei, privind înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar, respectiv contractul pe Componenta C15 – Educație (construcția unei creșe în zona fostului Obor, în valoare de 11,8 milioane de lei). 

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change