Prima pagină » Dan Șlincu: „Podul peste râul Siret de pe DN 29A Dorohoi-Suceava va fi finanțat din fonduri europene”
Administrație Politică Știri locale

Dan Șlincu: „Podul peste râul Siret de pe DN 29A Dorohoi-Suceava va fi finanțat din fonduri europene”

 



 

O veste importantă pentru botoșăneni este că în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a cuprins mai multe investiții pentru refacerea și modernizarea drumurilor din Botoșani, precum  și construirea unui nou pod peste Siret de pe DN29A Dorohoi-Suceava care leagă comunele Vârfu Câmpului și Zvoriștea.

 

.În această săptămână, împreună cu colegii mei parlamentari social-democrați am avut o întâlnire cu domnul Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, unde am detaliat toate lucrările care trebuie realizate pentru reabilitarea drumurilor naționale care traversează județul Botoșani. În același timp am vorbit despre necesitatea urgentării investiției de construcție a noului pod peste Siret dintre Vârfu Câmpului și Zvoriștea” a declarat Dan Șlincu.

După discuția pe care au avut-o în urmă cu câteva săptămâni cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu, în această săptămână parlamentarii social-democrați Lucian Trufin, Dan Șlincu și Alexandra Huțu au avut o întâlnire, facilitată de consilierul de stat Florin Gavril, cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Principalul subiect discutat a fost necesitatea construirii urgente a podului peste Siret de la Vârful Câmpului. Această investiție este gestionată de CNAIR și va fi finanțată prin POT (Programul Operațional de Transport).

Datorită implicării și a președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, o parte dintre etapele din procedura necesară acestei investiții au fost realizate. În acest moment studiul de fezabilitate este la CNAIR; a fost transmis certificatul de urbanism de către CJ Botoșani și se așteaptă avizul de mediu care trebuie emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Apoi, după aprobarea indicatorilor tehnico-econimici de către organismele de specialitate și emiterea hotărârii de guvern de aprobare a investiției, urmează scoaterea la licitație a proiectării și execuției de construire a noului pod.

Factorii decizionali din Ministerul Transporturilor și  CNAIR cred că ne-au înțeles și sunt de acord că realizarea acestui nou pod este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, având în vedere vechimea și degradarea podului existent. Siguranța botoșănenilor și a traficului pe drumurile din interiorul județului nostru, precum și cele care fac legătura cu principalele drumuri naționale sunt o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean și pentru noi, parlamentarii social-democrați botoșăneni.”, a completat parlamentarul PSD Botoșani, Dan Șlincu.

În această perioadă pe DN 29A, pe tronsonul dintre Dorohoi și Suceava au loc lucrări de reabilitare a drumului prin turnarea unui covor asfaltic.




Flutur_Iftime_PNL_Botosani

Flutur_Iftime_PNL_Botosani