Prima pagină » Ministrul Budăi, anunț de 57 milioane de euro pentru mediul de afaceri: fonduri europene pentru angajarea tinerilor și persoanelor peste 45 de ani
Economic Știri locale

Ministrul Budăi, anunț de 57 milioane de euro pentru mediul de afaceri: fonduri europene pentru angajarea tinerilor și persoanelor peste 45 de ani
Botoșăneanul Marius Budăi, ministrul Muncii, contrazice acuzațiile că ar fi doar ”ministrul Pensiilor” și anunță fonduri europene pe care le pune la dispoziția mediului de afaceri din toată țara.

Acesta susține că sprijinirea mediului de afaceri, pentru a-și apăra locurile de muncă existente, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă a fost permanent o prioritate pentru el și partidul din care face parte.

”În acest sens, am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani! MMSS, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: ”PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii” și ” PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri”, cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro. Banii sunt destinați angajatorilor care încadrează în muncă persoane din aceste categorii de persoane, iar prin aceste proiecte venim atât în sprijinul mediului de afaceri, cât și în cel al șomerilor.

  


Video