Prima pagină » Primăria Botoșani a depus încă 10 proiecte de 12,8 milioane de euro prin PNRR: grădinițe, școli, licee  și blocuri vor fi renovate energetic
Administrație Știri locale

Primăria Botoșani a depus încă 10 proiecte de 12,8 milioane de euro prin PNRR: grădinițe, școli, licee  și blocuri vor fi renovate energetic
 

În cursul zilei de astăzi, Primăria Botoșani a depus noi proiecte privind renovarea energetică a 10 obiective, pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – componenta „Valul Renovării”, cererile de finanțare însumând 12,8 milioane de euro (63,6 milioane de lei).

Au fost incluse clădiri publice (Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș”, Sala de Sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 „Elena Rareș”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15) și clădiri rezidențiale (Tudor Vladimirescu 11, Calea Națională 89, Calea Națională 55, Calea Națională 79).

Primăria Municipiului Botoșani a mai accesat proiecte pe componenta „Valul Renovării” pentru 9 clădiri publice, în valoare totală de 17,7 milioane de euro chiar la deschiderea apelului, respectiv renovarea energetică a 5 blocuri de locuințe, de 4 milioane de euro.

Acestea nu sunt însă singurele proiecte accesate pe PNRR.

Amintim:

–              achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, amenajarea de stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și locuințe pentru tineri provenind din grupuri/comunități vulnerabile (12,5 milioane euro)

–              construirea a 200 de insule ecologice digitalizate (3,8 milioane euro)
GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change