Prima pagină » Primăria Botoșani a scos la licitație construcția unui bloc de locuințe sociale în Parcul Tineretului. 6 milioane lei din fonduri europene
Administrație Știri locale

Primăria Botoșani a scos la licitație construcția unui bloc de locuințe sociale în Parcul Tineretului. 6 milioane lei din fonduri europene




Primăria municipiului Botoșani va construi un bloc de locuințe sociale în zona parcul Tineretului. Imobilul va avea 20 de garsoniere și locuri de parcare.

Licitația va avea loc pe 31 octombrie 2022, iar termenul de finalizare a investiției este de 13 luni.

Lucrările în valoare de 6 milioane lei vor fi finanțate din fonduri europene și pe lângă construcția blocului, aleilor și parcărilor vor viza și devierea conductelor de transport energie termică rețea primară și secundară, deviere rețele apă și energie electrică, racord energie termică apă caldă și încălzire, racord apă rece și racord energie electrică.

 Municipiul Botoșani este beneficiarul contractului de finanțare nr. 7912/07.09.2022, încheiat cu M.L.P.D.A pentru realizarea obiectivului de investitii „Construire imobil de locuințe sociale pe teritoriul SDL”, derulat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunitățiilor defavorizate din mediul urban, Prioritate de invesiții 9.1: dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Având în vedere că pentru această investiție a fost realizat deja Studiul de Fezabilitate cu elemente de DALI, următoarele etape sunt elaborarea Proiectului Tehnic, obținerea autorizației de construire și execuția lucrărilor.