Prima pagină » VIDEO De ziua PNL, bustul lui I.C. Brătianu a fost montat în fața sediului din Botoșani
Politică

VIDEO De ziua PNL, bustul lui I.C. Brătianu a fost montat în fața sediului din Botoșani




Consilierul local liberal Maricel Maxim a montat bustul primului președinte al PNL, I.C. Brătianu, în fața sediului PNL Botoșani chiar când liberalismul împlinește 147 ani de istorie în România.

După ce PSD a refuzat ani la rând prin Consiliul Local ca în municipiul Botoșani să fie montat bustul lui I.C. Brătianu, liberalii au decis să îl pună în valoare chiar în fața sediului lor și să îl onoreze așa cum se cuvine.

Consilierul local Maricel Maxim a declarat că ar fi vrut ca acest bus să fie amplasat într-un loc intens circulat pentru a reaminti botoșănenilor de unul dintre cei care au pus bazele României moderne.



 

Profesorul de istorie Daniel Botezatu, consilier local PNL, a spus că partidul din care face parte și care serbează 147 ani de existență este singurul din Europa care a rămas cu numele de la înființare.

”În primul rând la mulți ani PNL, partidul cu cea mai lungă și mai bogată istorie din România. Povestea bustului este cunoscută în plan public. L-am comandat acum 5-6 ani și mi-am dorit foarte mult să îl montăm într-o zonă publică, cu circulație mare, în ideea de a readuce în fața cetățenilor spiritul liberal și în mod special a readuce oamenii care au pus bazele dezvoltării României așa cum o știm astăzi. Ca un semn pentru a ne gândi sau regândi toate planurile din punct de vedere politic și a reveni la gânduri mai bune pentru cetățenii și populația României. Pentru că politicianul asta trebuie să facă, să se gândească în mod obligatoriu la creșterea nivelului de trai a cetățeanului. În cele din urmă am ajuns la concluzia că mă lupt cu morile de vând în CL, alți colegi care au o altă orientare politică și o gândire îngustă nu au fost de acord cu demersul meu. Am spus că îl montăm la sediul PNL, chiar dacă aici toți colegii știu despre cine este vorba, și de a ne închina în fața acestui om care a fost I.C. Brătianu”, a declarat Maricel Maxim.