Prima pagină » Roxana Țurcanu, lider ALDE: Ipocrizia liderilor USRPLUS și Guvernul Ungariei
Politică Știri locale

Roxana Țurcanu, lider ALDE: Ipocrizia liderilor USRPLUS și Guvernul Ungariei 

 


Satisfacția cu care dl. Dacian Cioloș anunță blocarea fondurilor destinate Ungariei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al țării vecine nu face decât să scoată în evidență, încă o dată, ipocrizia liderilor USRPLUS. Nici nu mai contează că informația a fost dezmințită ulterior de doamna Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Dl. Cioloș pare că a consumat mai mult timp și a făcut mai multe eforturi pentru a bloca Ungaria decât pentru a sprijini România, în condițiile în care depunerea unui PNRR conform de către Ministerul Fondurilor Europene, condus de colegul useristo-plusist Cristian Ghinea, nu înseamnă decât ratări în serie.

Reprezentanții USRPLUS încearcă o nouă fumigenă. Pentru a ascunde eșecul gestionării PNRR în România, aruncă pe piață un așa-zis succes al blocării Ungariei.

Ipocrizia e la ea acasă în USRPLUS.

 

Pe Dan Barna și Dacian Cioloș nu-i deranjează că același Guvern maghiar investește milioane de euro în infrastructura sportivă din România.

Pe Dan Barna și Dacian Cioloș nu-i deranjează că statul român nu-și exercită dreptul de preempțiune, iar monumente de patrimoniu din Ardeal sunt salvate de la degradare și dispariție nu de România, ci de Ungaria, printr-o entitate a Guvernului maghiar. Pe dl. Cioloș nu-l deranjează că, la mică distanță de locurile sale natale, Hotelul Dacia, monument de patrimoniu, este refuzat de statul român și devine Hotel Pannonia, salvat de la distrugere de statul maghiar, situație asupra căreia am atras deja atenția.

Ipocrizia este la ea acasă în USRPLUS, în condițiile în care fondurile Guvernului de la Budapesta sunt binevenite în România și acceptate cu seninătate, salvând monumentele de patrimoniu de care statul român își bate joc.

Le solicit reprezentanților USRPLUS să se preocupe în primul rând de salvarea monumentelor de patrimoniu din Ardeal, pe care Guvernul maghiar, nu cel român, le ajută să nu dispară.

Nu poți fi atât de ipocrit, nici măcar ca lider al USRPLUS, încât într-o zi să accepți ca Guvernul maghiar să finanțeze cu milioane de euro infrastructura sportivă din România și salvarea monumentelor de patrimoniu din România, iar a doua zi să te preocupe tăierea fondurilor europene pentru Ungaria.

 

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte Filiala ALDE Botoşani