Prima pagină » Bogdan Dăscălescu: “Toți politicienii vorbesc despre democrația participativă, dar în realitate, pe cetățeni nu-i ascultă nimeni!”
Politică

Bogdan Dăscălescu: “Toți politicienii vorbesc despre democrația participativă, dar în realitate, pe cetățeni nu-i ascultă nimeni!” 

Comunicat de presă Filiala ALDE Botoșani: Una dintre temele de campanie abordată în campania electorală de către majoritatea partidelor politice este cea legată de necesitatea consultării cetățenilor în problemele de interes local. Declarativ, toate autoritățile publice locale trebuie să răspundă așteptărilor cetățenilor și să ia decizii într-un mod cât mai deschis și la un nivel cât mai apropiat de aceștia. Realitatea din teritoriu demonstrează exact contrariul, aspect sesizat cu îngrijorare de Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE la președinția Consiliului Județean Botoșani.

“Activitatea pe care am desfășurat-o în județ în ultimele săptămâni m-a ajutat să îmi conturez o imagine de ansamblu asupra legăturii concrete dintre cetățean și administrația publică locală și am constatat că oamenii sunt departe de adevăr. În această perioadă cetățenii devin extrem de solicitați de către candidații înscriși în cursa electorală din 27 septembrie și de către factorii politici care vin să își susțină reprezentanții. Acum este timpul în care li se subliniază importanța, drepturile civile și politice, li se cere sprijinul și li se induce ideea că vor fi consultați permanent în luarea deciziilor importante pentru comunitate. Din păcate, implicarea cetățenilor în viața publică rămâne doar un subiect de campanie, iar după alegeri, autoritățile uită de solidaritatea la care au făcut apel în perioada electorală , a declarat Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE la CJ Botoșani.

  

În cadrul vizitelor întreprinse în Colegiile electorale ale județului, reprezentantul ALDE a avut ocazia să interacționeze cu un număr mare de cetățeni din diverse UAT-uri, care și-au exprimat nemulțumirea față de ignoranța autorităților locale și de lipsa de reacție a acestora față de nevoile lor reale.

Am străbătut comunele județului Botoșani, pentru a le identifica nevoile și am avut ocazia să discut direct cu locuitorii lor. Sunt comunități întregi în care oamenii nici nu-și imaginează că ar putea duce vreodată o viață normală, cu acces la infrastructura de bază. Sunt zone în care nu s-a făcut nimic, niciodată! Nu există rețea de canalizare, apă potabilă, drumuri practicabile sau dispensar, iar autoritățile n-au soluții de dezvoltare, dar vin din patru în patru ani să-i invite pe cetățeni să participe activ la viața publică, a mai spus Bogdan Dăscălescu

Candidatul ALDE la șefia Consiliului Județean Botoșani și-a propus să abordeze o viziune strategică pe termen lung pentru reconstrucția și dezvoltarea județului, prin implicarea tuturor factorilor decidenți și dezbatere publică reală.

 

Biroul de presă,

ALDE Botoșani