Prima pagină » CFR Călători repune în circulaţie trenurile Botoșani-Verești și Botoșani-Suceava Nord. Masca de protecție este obligatorie în tren
Știri locale

CFR Călători repune în circulaţie trenurile Botoșani-Verești și Botoșani-Suceava Nord. Masca de protecție este obligatorie în tren

CFR Călători a anunţat că repune gradual în circulaţie trenurile care au fost suspendate în perioada stării de urgenţă. 

De asemenea, compania a anunţat că trenurile internaţionale vor intra în trafic după 15 iunie, în baza unui acord cu operatorii feroviari din ţările europene.

 

În prima parte a acestui program au reintrat în circulați și trenurile care conectează municipiul Botoșani de Verești și Suceava. 

 

 



 

 

Începând cu data de 17 mai 2020

  • IR 1751 se repune în circulaţie în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava, în locul trenului IR 12751 Bucureşti Nord – Bacău – Paşcani – Iaşi şi va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoşani (R 5583 Vereşti – Botoşani)

 

Începând cu data de 18 mai 2020

  • IR 1754 în relaţia Suceava – Paşcani – Bucureşti Nord şi va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoşani (R 5582 Botoşani – Vereşti)
  • R 5562 în relaţia Suceava Nord – Botoşani
  • R 5582 în relaţia Botoşani – Vereşti
  • R 5583 în relaţia Vereşti – Botoşani
  • R 5567 în relaţia Botoşani – Suceava Nord
  • R 5564 în relaţia Suceava Nord – Botoşani
  • R 5565 în relaţia Botoşani – Suceava

 

 

 

 



 

 

CFR Călători a anunţat că restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, iar lista acestora va fi anunţată public. 

 

 

Compania susţine că este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta capacitatea de transport.

 

De asemenea, CFR Călători recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar.

 

Astfel, în trenuri masca de protecţie este obligatorie, iar mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. La urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă, se menţin.