Prima pagină » Blocajul economic adus de Coronavirus este tratat la Dorohoi cu fonduri europene injectate în start-up-uri
Administrație Economic Știri locale

Blocajul economic adus de Coronavirus este tratat la Dorohoi cu fonduri europene injectate în start-up-uri

Primăria Dorohoi a injectat 1,7 milioane lei fonduri europene în start-up-uri, într-un proiect totală de aproape 4 milioane lei, chiar înaintea Sărbătorilor Pascale, în plină perioadă de pandemie Coronavirus. 

Municipalitatea din Dorohoi a făcut plățile în cadrul programului Business Start Dorohoi 2019. 

Investițiile în start-up-uri și în dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) pe plan local sunt cele mai sănătoase pentru economie.

 




”În data de 16.04.2020, primarul Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu a semnat ordinele de plata pentru acordarea ajutorului de minimis unui numar de 17 societati nou infiintate, in valoare totala de 1.738.294 lei, din cadrul proiectuluiComunitatea Marginalizata Plevna-Dorohoi-program integrat de masuri de interventie (CMP-D)”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Dorohoi. 

In cadrul programului Business Start Dorohoi, au fost contractate 35 de planuri de afaceri,  în valoare cumulată de 3.976.700 lei, pana in prezent, Primaria mun. Dorohoi a reusit sa finanteze toate cele 35 de planuri, cu 90% din valoarea contractelor de subvenție, însumând astfel peste 3.500.000 lei.

Dezvoltarea economică constituie factorul cel mai important care influențează oportunitățile din mediul de afaceri. Totodată, înființarea unor firme ce au planuri noi de afaceri creează modificări în structura activităților, amplificând într-un mod pozitiv oportunitățile antreprenoriale și dezvoltarea Municipiului Dorohoi.

”Mult succes noilor antreprenori locali”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.