Prima pagină » Încă o zi fără niciun act normativ pentru sprijinire economiei. ”Dacă nu se intervine nu va mai fi nimic de salvat”
Economic Politică Știri locale

Încă o zi fără niciun act normativ pentru sprijinire economiei. ”Dacă nu se intervine nu va mai fi nimic de salvat”

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu a publicat o listă cu probleme din ce în ce mai urgente care afectează domeniul medical, dar și mediul de business. 

 

Acesta consideră că lipsa de protecție a medicilor reprezintă un atentat la siguranța sănătății publice, iar lipsa de intervenție a Guvernului pentru sprijinirea mediului economic ne va costa mult mai mult decât luarea unor măsuri ferme acum. 

 

Cătălin Silegeanu deține compania Hidroplasto, care produce elemente pentru soluții de hidro-izolații pentru drumuri și clădiri, și face export de măcinătură de PVC în multe state din Europa. 

 

  

 

 

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu

 

Dragii mei ,

 

📌*Lipsa de protecție a medicilor din prima linie este un atentat la siguranța sănătății publice

 

Multi se comporta de parca totul ar fi in regula. În realitate medicii și personalul sanitar nu au, în continuare, echipamente de protecție.

 

📌Am implicat si voi implica in continuare firme locale care sa sprijine cat de cat lipsurile din spitale , insa pana cand?

 

📌Dacă medicii intră în carantină, nu mai are cine să trateze populația. Lipsa de echipamente și materiale de protecție a medicilor înseamnă condamnarea întregii populații.

 

📌Sunt spitale care nu mai au kituri de testare de 48 de ore.

Din acest motiv, mai multe consilii județene, precum cel Din Botosani au decis să cumpere aparate de testare pentru a veni în ajutorul cetățenilor, în lipsa unei acțiuni guvernamentale.

 

📌Guvernul trebuie să respecte recomandările OMS și să schimbe imediat strategia de testare a cetățenilor – nu doar cazurile cu simptome, ci toate cazurile suspecte!

 

📌 Cetățenii au dreptul să știe cât de multe teste s-au făcut, nu doar câte cazuri s-au confirmat. La teste puține e normal să fie cazuri puține!

 

📌 Toate persoanele suspecte, adică toți cei din carantină, toți cei trimiși la izolare, toți cei veniți din afara țării, toți cei care acuză febră sau alte simptome chiar dacă nu au intrat în contact cu persoanele infectate, toți trebuie testați imediat.

 

📌Este o dovadă de mare iresponsabilitate să lași netestate persoanele pentru care există suspiciuni că ar putea avea virusul.

 

📌Trebuie trecut la testarea în masă, așa cum recomandă OMS. Cu cât mai multe teste, cu atât mai puține infectări! Doar așa pot fi identificați pacienții asimptomatici și cei cu simptome ușoare.

 

📌Guvernul a provocat creșterea accelerată prețurilor la alimente și produse de strictă necesitate prin lipsa masurilor ce trebuiau luate la timpul potrivit.

Emiterea decretului prezidențial care anunța restricții comerciale, fără a fi însoțit de actele normative pentru plafonarea prețurilor, a provocat panică între comercianți, care s-au grăbit să majoreze prețurile înainte de a se impune plafonarea.

 

📌📌Guvernul trebuie să intervină rapid pentru a pune capăt speculei.

PSD va pregăti un proiect de lege care să fie supus aprobării Parlamentului și care să readucă prețurile la nivelurile de dinainte de instituirea stării de urgență.

 

 

 

loading…

 

 

📌*Încă o zi fără niciun act normativ pentru sprijinire economiei*

Dacă nu se intervine urgent, cu măsuri radicale, nu va mai fi nimic de salvat. Nu amânările de taxe si impozite sunt soluția.

Dacă nu se intervine cu măsuri ferme, pentru salavarea firmelor și a locurilor de muncă, costurile crizei vor mult mai mari ulterior.

Toate statele importante au luat măsuri ferme de sprijinire a economiei – Guvernul României încă e la stadiul anunțurilor de intenții!

 

📌Nu amânarea, ci scutirea de plată pentru contribuții și impozite, timp de trei luni! Aceasta măsură ar da o gură de oxigen firmelor care și-au închis ori redus drastic activitatea.

 

📌De asemenea ar fi de un real folos instituirea unui moratoriu de trei luni, în baza căruia să fie amânată plata creditelor companiilor sau persoanelor fizice care solicită acest lucru.

Companiile, angajații, românii au nevoie mai mult decât oricând de încredere pentru a depăși criza. Această încredere nu poate exista dacă autoritățile nu acționează, nu fac dovada implicării totale , cu măsuri rapide și de mare impact care să fie de folos acum.

 

#Suntemimpreuna #Ramanemimpreuna #Vomreusiimpreuna #TotulVaFiBine