Prima pagină » Consiliul Județean Botoșani achiziționează aparatură medicală pentru combaterea COVID-19
Administrație Știri locale

Consiliul Județean Botoșani achiziționează aparatură medicală pentru combaterea COVID-19

Comunicat de presă: 

Conducerea executivă a Consiliului Județean Botoșani și-a însușit cu maximă celeritate propunerile transmise de către Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” privind măsurile și dotările necesare în vederea prevenirii și combaterii la nivelul județului Botoșani a infecției cu virusul COVID-19.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” a înaintat o listă de echipamente necesare a fi achiziționate în regim de urgență pentru secția ATI și Laboratorul Secției de Boli Infecțioase din cadrul unității spitalicești, listă prezentată în cele ce urmează:

 

  

 

 

  • 1 Analizor Real Time PCR
  • 1 Sistem de extracție automată pentru acizi nucleici
  • 1 Hotă microbiologică
  • 3 Minicentrifugă
  • 3 Agitator Vortex
  • 1 Congelator pentru -86 grade
  • 2 Congelator pentru -20 grade
  • 10 Aparate ventilație mecanică

Valoarea totală a listei de investiții este de 1.950 mii lei, suma urmând a fi asigurată de către Ministerul Sănătății și de către Consiliul Județean Botoșani.

Conducerea Consiliul Județean Botoșani asigură cetățenii județului de maxima implicare în acțiunile de prevenție și combatere a infecției cu noul coronavirus. 

De asemenea, Consiliul Județean Botoșani își exprimă întreaga recunoștință pentru agenții economici de la nivelul județului care au arătat solidaritate în această perioadă dificilă pe care o traversăm și s-au alăturat eforturilor Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” și ale autorităților locale, prin donațiile făcute în vederea limitării extinderii virusului COVID-19.

Sănătatea populației a fost, este și va fi întotdeauna prioritatea 0 a executivului Consiliului Județean Botoșani, de aceea vă rugăm să vă informați din surse autorizate și să respectați toate recomandările și măsurile impuse de către autoritățile competente!

 

 

 

 

loading…