Prima pagină » Casa Pâinii, cea mai mare fabrică de pâine, lucrează normal dar criza coronavirus a redus 30-40% din venituri
Agricultură Economic Știri locale

Casa Pâinii, cea mai mare fabrică de pâine, lucrează normal dar criza coronavirus a redus 30-40% din venituri

Casa Pâinii/ sursa foto: contul de Facebook Florian Moruzi
Casa Pâinii/ sursa foto: contul de Facebook Florian Moruzi

Compania care deține cea mai mare fabrică de panificație-patiserie din Botoșani, Casa Pâinii, înregistrează o scădere puternică de venituri în această perioadă. 

Goana botoșănenilor după făină, suspendarea cursurile în școli, măsura colaterală fiind oprirea programului ”laptele și cornul”, a urmat închiderea restaurantelor și hotelurilor, adică un consum prăbușit în HoReCa, acum și clienții giganți din industria națională își închid porțile. 

 

  

”Lucrăm normal, cu o contracție de 30-40% a veniturilor din tot ceea ce înseamnă piață școlară, fabrici auto, programe guvernamentale și mobilitatea cetățenilor foarte redusă. Normele de igienă sunt drastice, niciun salariat nu mai circula cu mijloace de transport în comun, am pus la dispoziție transport personal pentru cei care sunt de pe raza județului. Normele de triaj sunt asigurate prin decalarea intrării în schimburi. Cu toate astea, ține de foarte mult noroc având în vedere unii interacțiunea cu peste 500 de clienți. Avem un scenariu de plăți și încasări până în iunie dar situația se schimbă de la o zi la alta și nu știm cât de fezabil va fi. Așteptăm măsurile guvernului pentru a vedea dacă putem sa creștem lichiditatea imediată”, a declarat omul de afaceri Florian Moruzi, managerul general al Casa Pâinii. 

Fabrica de pâine și patiserie Casa Pâinii funcționează în continuare și produse sale pot fi cumpărate atât din rețelele de hipermarketuri și supermarketuri, dar și din magazinele proprii ale producătorului. 

 

 

 

loading…