Prima pagină » Îl primesc sau nu în PNL? Romanescu și Magda l-au făcut câștigător pe Iohannis unde se agață harta în cui
Politică Știri locale

Îl primesc sau nu în PNL? Romanescu și Magda l-au făcut câștigător pe Iohannis unde se agață harta în cui

Cosmin Drob, Magda Roman și Costel Romanescu
Cosmin Drob, Magda Roman și Costel Romanescu

Klaus Iohannis a câștigat și unde se agață harta în cui! 

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, care are și cea mai nordică localitate a României, satul Horodiștea, a anunțat după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, că va trage în turul doi pentru Klaus Iohannis. 

Drept urmare, Klaus Iohannis a obținut 53,57% din voturile exprimate în comuna Păltiniș, candidatul PSD Viorica Dăncilă a primit doar 46,43%. 

 



 

 

 

Rezultatele politice din comune Păltiniș sunt asumate în PNL de consilierul județean Magda Roman. 

 

”Ca și consilier județean, am ales să îmi asum zona nordică a județului Botoșani, mai exact localitatea Păltiniș. Menționez că am colaborat foarte bine cu cei doi colegi liberali, primarul și viceprimarul, PNL- ul obținând un procent de #53,57% în comuna Păltiniș! Rezultatul comunei Păltiniș constituie unul dintre cele bune din zona nordică a județului Botoșani. Munca colegilor mei a fost răsplătită cu un rezultat pe măsura așteptărilor.Este de apreciat faptul că păltinișenii s-au mobilizat și au contribuit remarcabil la rezultatul pe județ, oferind astfel organizației PNL un motiv în plus de a fi mândră de faptul că fac parte din aceasta”, a postat Magda Roman pe contul său de Facebook.

 

Principalul merit al rezultatului din Păltiniș îl are primarul Costel Romanescu, cel a cărui implicare decide către cine merge votul localnicilor. 

Romanescu a fost primar PNL, dar a fost exclus din partid în prima parte a anului pentru că a participat la o ședință a PSD. Înainte de alegerile prezidențiale, Romanescu era vicepreședinte al ALDE Botoșani, dar a renunțat la această calitate și a depus adeziune la PNL Botoșani. 

În primul tur, Romanescu a făcut campanie pentru Mircea Diaconu, iar în turul doi pentru Klaus Iohannis.

Mai mulți lideri PNL au declarat că se opun revenirii lui Romanescu în partid după traseul avut de acesta în cursul anului 2019. Urmează ca PNL să ia o decizie în Biroul Politic Județean privind situația lui Costel Romanescu.