Prima pagină » Federovici: ”Astăzi am obținut peste 10 milioane euro pentru Botoșani”
Economic Politică

Federovici: ”Astăzi am obținut peste 10 milioane euro pentru Botoșani”

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că în ședința de Guvern de astăzi județul a primit alocări suplimentare de peste 10 milioane euro. 

Astăzi în ședința de guvern a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat alocarea sumei de 2,18 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a podurilor și podețelor afectate ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2019, pentru următoarele localități : orașele Flămânzi și Săveni, comunele Balușeni Cotușca, Curtești, Călărași, Dângeni, Draguseni, Gorbanesti, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihălășeni, Mileanca, Prajeni, Răuseni, Ripiceni, Sulița, Todireni, Vlădeni, Vlăsinești.

 

 



 

 

”Tot astăzi, Guvernul a aprobat primele 2 proiecte care vor fi finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. 10,3 milioane euro sunt alocați pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitățile Manoleasa și Corlăteni. Aşa cum ne-am angajat, continuăm susţinerea investiţiilor pentru comunităţile locale. Primele două proiecte finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii au fost aprobate astăzi; este vorba de lucrări de infrastructură – drumuri locale: modernizare drumuri de interes local în comuna Corlăteni cu o valoare de 23.519.876 lei și modernizare drumuri de interes local în comuna Manoleasa cu o valoare de 25.679.783 lei. Deci o alocare totală de de 49.199.659 lei”, a postat Doina Federovici pe contul său de Facebook. 

În perioada următoare se vor semna contractele de finanțare astfel încât din luna octombrie să înceapă implementarea lor. Acesta este un prim pachet de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții.