Prima pagină » Nemții vor să cumpere o fabrică înființată acum 70 de ani și să construiască blocuri, parcări și un LIDL 
Economic

Nemții vor să cumpere o fabrică înființată acum 70 de ani și să construiască blocuri, parcări și un LIDL 

O tranzacție de câteva milioane de euro pentru una dintre cele mari proprietăți imobiliare din zona centrală a municipiului Botoșani este negociată în această perioadă.

Un dezvoltator imobiliar vrea să cumpere fabrica de confecții Rapsodia Conf, înființată în urmă cu mai bine de 70 de ani și în care au lucrat zeci de mii de botoșăneni, manageriată de omul de afaceri Mihai Tincu. 

Dacă va fi făcută tranzacția, fabrica de confecții Rapsodia Conf, care are cea mai lungă istorie pe plan local și care a lucrat pentru cele mai mari branduri mondiale, va fi relocată iar în locul ei va fi dezvoltat un proiect care va schimba total centrul municipiului Botoșani. 

 



 

 

Potrivit surselor apropiate acestei tranzacții, în locul fabricii de confecții va fi construit un magazin LIDL, unul sau două blocuri, parcări și un parc. 

Zona care face obiectul negocierilor în această tranzacție începe de lângă Catedrala Uspenia, locul în care a fost botezat poetul Mihai Eminescu, din Centrul Istoric, și continuă până în apropierea Uvertura Mall. 

Proiectul pare a fi și singurul care ar putea readuce la viață Centrul Istoric, cel mai impresionant ansamblu arhitectural de acest tip din toată țara. 

 

Rapsodia Conf SA Botoșani a fost înființată pe 8 noiembrie 1948 de un grup de cetățeni, dintre care cei mai mulți evrei. Până în 2019, fabrica de confecții de la Botoșani a lucrat în anii 90 pentru superstarul Michael Jackson, a avut contracte cu cele mai mari case de modă la nivel mondial, de la Zegne, Trussardi, Massimo Dutti, Prada, dar a lucrat și uniforme pentru carabinieri, pentru armate din mai multe state.