Prima pagină » Licitație de 208,4 milioane lei pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești
Administrație Știri locale

Licitație de 208,4 milioane lei pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, a scos la licitație modernizarea drumului național care conectează municipiul reședință de județ de Vama Stânca-Costești, dintre România și Republica Moldova.

Contractul pentru modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești a fost scos la licitație!

CNAIR SA a transmis către platforma electronică destinată achizițiilor publice (SICAP) anunțul pentru contractul destinat Modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești – km 2+800-km 18+500 și km 21+800-km 48+146. Valoarea estimată a contractului este de 208.458.958 lei făra T.V.A..

 

  

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare (include Proiectul pentru Autorizația de construire) și 24 luni perioada de execuție lucrări. La aceasta dată, anuntul de participare este trimis la JOUE. În termen de 5 zile se va publica pe site-ul TED, urmând a fi vizibil și în SICAP. DN 29D traversează următoarele localități: Stăuceni, Victoria, Drislea, Trușești, Guranda și Cucuteni.

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că această licitație este o promisiune onorată a ministrului Tranporturilor, Răzvan Cuc.

  

”Ministrul Transporturilor Razvan Cuc s-a ținut de cuvânt și a demarat procedurile pentru modernizarea drumului Botoșani-Ștefănești. În ultima vizită pe care a făcut-o la Botoșani, domnul ministru Cuc a dat asigurări că în acest an vor demara procedurile pentru scoaterea la licitație a drumului Botoşani-Ştefăneşti. De asemenea, a promis că vor fi alocate și fondurile pentru proiectare şi începerea lucrărilor. Așadar, s-a ținut de cuvânt și a urgentat procedurile pentru scoaterea la licitație a acestui proiect de investiții atât de important pentru județul nostru din punct de vedere economic.Este un proiect amplu, de modernizare a întregului traseu dintre Botoșani și Ștefănești, cu tot ce înseamnă lucrări de consolidare, colectare și evacuare a apelor pluviale, lărgirea carosabilului și amenajarea de trotuare în localitățile traversate, precum și covor asfaltic nou. La finalizarea lucrărilor, botoșănenii vor putea circula în siguranță pe acest drum, la standarde europene și astfel va crește și tranzitul dinspre punctul de trecere frontieră cu Republica Moldova la Stânca Costeşti”, a declarat Doina Federovici.

Totodată, și drumul Botoșani-Târgu Frumos a fost scos la licitație încă din mai 2018, dar nici până acum procedura nu a fost finalizată.