Prima pagină » Aquapark Cornișa va fi promovat în aeroporturile din Iași și Suceava, la trecerea dintre Ardeal și Bucovina și în vămi
Visit Botoșani

Aquapark Cornișa va fi promovat în aeroporturile din Iași și Suceava, la trecerea dintre Ardeal și Bucovina și în vămi

La Botoșani s-a construit cel mai mare parc de distracții din Moldova și unul dintre cele mai complete din România, Aquapark&sports Cornișa.

Pe lângă turismul cultural oferit de casele memoriale Eminescu, Iorga, Enescu, Luchian sau Antipa, Botoșani are pentru prima dată și cel mai important loc de agrement din această regiune istorică.

De la piscine acoperite cu tobogane de apă, SPA&wellness, pisconă olimpică în aer liber cu aquapark, râu și lac artificial pentru rafting, patinoar acoperit cu pistă de curling, terenuri de sport acoperite și în aer liber, pistă pentru skateri, bikeri și rolleri, terenuri de joacă pentru copii, toate acestea au fost construite de Primăria Botoșani în cel mai mare parc de acest fel din Moldova și unul dintre puținele din țară.

 

 

 

loading…

 

Astfel, Botoșani devine singurul loc din Moldova și Bucovina care are patinoar acoperit pe timpul verii cu pistă de curling, singurul râu artificial de rafting din țară, singura piscină cu tobogane funcționale iarna din Moldova și Bucovina.

Pe lângă satisfacerea nevoilor de recreere ale botoșănenilor, Primăria Botoșani și-a stabilit ca țintă și atragerea de turiști din toată zona Moldovei, dar și din Ucraina, zona Cernăuți, și Republica Moldova.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că este de așteptat ca în principal sectorul HORECA să se dezvolte și să profite de plus-valoarea economică adusă de construirea parcului Cornișa, în final toată economia locală având de câștigat.

”El a fost construit în principal pentru botoșăneni, dar fiind cel mai mare și cel mai complet din țară sigur vom avea și foarte mulți vizitatori externi. În primă fază dorim să ne scoatem cheltuielile curente, ideea nu era să facem profit ci să avem un grad ridicat de satisfacție a botoșănenilor. Deschiderea Parcului Cornișa va duce, logic, va duce la ocuparea unor paliere. Mă refer la alimentație publică, la locuri de cazare și, de ce nu, la vizitarea altor locuri cu potențial turistic din Botoșani”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

 

Loading…

Oamenii de afaceri care au câștigat concesiunile pentru terenurile destinate comerțului în Aquapark&sports Cornișa așteaptă accesul în parc pentru a amenaja zona de alimentație.

Hotelurile și pensiunile din Botoșani pot profita de prezența FC Botoșani în Liga 1 și pot să promoveze la nivel regional pachete inedite pentru fanii FCSB, ai lui Dinamo sau Craiova, ca exemplu cazare+bilet la meci+acces aquapark Cornișa.

Cât timp domnii sunt la meci, doamnele se pot răsfăța la cele mai bune saloane de cosmetică, coafură și masaj din regiunea Moldovei sau pot să-și aleagă o rochie la atelierele de creație din Botoșani cunoscute în toată țara ori pot să meargă la cele două fabrici de poșete din oraș care au și magazine proprii sau în mall. O vizită la centrul culturii românești, Memorialul Mihai Eminescu de la Ipotești, o plimbare prin cel mai bine conservat centru istoric din regiune, un tur în vechiul Cartier Armenesc impresionează pe oricine îl face și oferă o adevărată lecție de cultură, iar  o masă la unul dintre restaurantele cele mai apreciate din oraș pot completa un city-break în Botoșani.

La partea de shopping, la Botoșani pot fi cumpărate direct de la producător cămăși și costume de cea mai bună calitate care se vând în țară și în foarte multe țări din vest sub cele mai cunoscute branduri.

Un city-break la Botoșani poate fi completat și cu o vizită la hergelia de la Moșia Cai de Vis, din Vârfu Câmpului, o vizită la mănăstirile din Vorona, Coșula, Agafton, Popăuți și Zosi, la casa memorială a Patriarhului Teoctist, dar și în cel mai nordic punct al României, la Horodiștea, din comuna Păltiniș, unde pot vizita și casa memorială a Sfântului Ioan Iacob.

 

 

 

Promovare în aeroporturi și vămi

Pe lângă promovarea în mediul online, cei care administrează Aquapark&sports Cornișa au anunțat că se va face și o promovare outdoor în punctele strategice din regiune.

Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice Sport și Agrement din cadrul Primăriei Botoșani și cel care coordonează activitatea de la Cornișa, a declarat că sunt vizate zonele care ar avea impact maxim pentru popularizarea parcului de agrement.

”Vom monta în zona outdoor bannere în zona Aeroportului Salcea, Aeroportului Iași, a trecerii dintre regiunile Ardeal și Moldova, la vămile Stânca și Siret, locurile cele mai tranzitate din toată regiunea”, a declarat Eugen Țurcanu.

 

Prezența la târguri de turism

De asemenea, promovarea se va face și prin prezența la târgurile de turism din țară și din străinătate.

Acum două săptămâni, reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani au fost prezenți la un târg de turism la Chișinău, iar în perioada 21-24 februarie vor fi la Târgul Național de Turism de la Romexpo, în București. Un stand cu Aquapark&sports Cornișa va fi amplasat în pavilionul B2 al târgului. Apoi va urma promovarea la nivel regional la târgul de turism de la Iași.

 

Promo făcut de CNIPT Botoșani la târgul de turism din București:

E prea departe? Încercați o aventură! Sunteți stresați? Botoșani este orașul cu cea mai mare suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor din România (conform Normelor Uniunii Europene), fără poluare sonică. Dornici de cultură? Amintiți-vă că aici este leagănul marilor genii culturale ale României: Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Astăzi, în Botoșani funcționează Teatru, Filarmonică, Teatru de copii și tineret, muzee, săli de expoziții. Botoșani, oraș cosmopolit! Centrul vechi al orașului este o îmbinare a stilurilor arhitectonice antebelice și interbelice, rezultat al osmozei dintre locuitorii de etnii și religii diferite. Inedit, turul armenesc și turul evreiesc al orașului. Traseu ecumenic? Încercați Botoșani: biserici și mănăstiri aparținând tuturor religiilor. Sunt monumente istorice unice în Europa ca vechime și arhitectură!

Hai la Botoșani, unde vei găsi cel mai mare parc de agrement turistic și sportiv din Moldova: ”Cornișa Aquapark & Sports”. Intră în lumea fascinantă a divertismentului ce îți va satisface pe deplin imaginația, ajutându-te să ai o zi perfectă de relaxare indiferent de anotimp. Vei avea de ales între: piscină acoperită, bazin olimpic, bazine pentru copii și tobogane; SPA, saune de diferite tipuri, hammam și masaj; patinoar artificial; curling; terenuri de sport pentru minifotbal, handbal și tenis de câmp; amfiteatru în aer liber; lac cu bărci; râu artificial pentru rafting; piste pentru bicicliști; loc amenajat pentru skateboard; perete pentru escaladă; zone food- court; locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă și pentru copii cu dizabilități.