Prima pagină » Conrec și Big Conf vor asfalta 5,7 km de drum la Șoldănești și Blândești
Administrație

Conrec și Big Conf vor asfalta 5,7 km de drum la Șoldănești și Blândești

Primăria comunei Blândești a atribuit lucrarea de asfaltare a drumului care conectează satul Șoldănești de drumul național Botoșani-Ștefănești către asocierea de firme Conrec, Big Conf și Aky Company, partea de proiectare.

Viceprimarul Mihaela Băghiceanu a declarat că este vorba despre asfaltarea a 5,76 kilometri de drum în satul Șoldănești și câteva străzi din satul Blândești.

Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală și va pune în valoare unul dintre obiectivele importante din comuna Blândești, respectiv pensiunea Fată Verde din Șoldănești, amenajată într-un fost conac boieresc.

 

 



”Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor pentru asfaltarea celor 5,7 kilometri de drum, iar în scurt timp vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Va fi asfaltat drumul de la intersecția cu drumul național Botoșani-Ștefănești, acolo unde noi vom monta și stâlpi de iluminat public, până la biserica din Șoldănești. De asemenea, vor fi asfaltate și câteva străzi din satul Blândești în acest proiect. Proiectul are ca termen de finalizare 12 luni de la începerea lucrărilor. Urmează să stabilim și câștigătorul la celălalt proiect de asfaltare a drumurilor din comună”, a declarat viceprimarul Mihaela Băghiceanu.

În satul Blândești se vor asfalta drumul care duce de la brutăria Lival înspre SMA și apoi dreapta până la granița veche dintre Blândești și Talpa, apoi strada care urcă pe lângă școală și duce până după biserica din sat cu ieșire în drumul județean.

În total, cele două proiecte de asfaltare a drumurilor sătești și de interes local din comuna Blândești, care vizează toate cele trei sate, Blândești, Șoldănești și Cerchejeni, însumează proiecte în valoare de 11,5 milioane lei.

 

 

 

loading…