Prima pagină » Prima de oraș, anunț rarisim pe Facebook: Stop chefului pe bani publici, banii la dezvoltare
Administrație

Prima de oraș, anunț rarisim pe Facebook: Stop chefului pe bani publici, banii la dezvoltare

Moment rarisim în administrația locală! Un primar a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook faptul că nu va mai organiza în acest an Zilele Orașului.

Banii pe care i-ar fi cheltuit pe această petrecere vor fi folosiți la cofinanțarea proiectelor de dezvoltare a urbei.

Este vorba despre primarul liberal Florin Buțura, edilul-șef al orașului Ștefănești, locul nașterii marelui pictor Ștefan Luchian.

 



 

Aflat la primul mandat de primar, Buțura arată din nou că pune mai presus dezvoltarea sănătoasă a orașului pe care îl conduce și că îl interesează mai mult viitorul localității și mai puțin viitorul său politic.

Vă aduc la cunoștință că anul acesta nu se vor organiza ZILELE ORAȘULUI ȘTEFĂNEȘTI. Toate resursele financiare și toată energia vor fi direcționate spre demararea proiectelor pentru care am primit aprobare și spre lucrări de reabilitare a drumurilor. Mulțumesc pentru înțelegere!, este anunțul postat de Buțura pe Facebook.

Nu este pentru prima dată când Buțura arată că este un primar atipic.

 

 

 

Acesta a fost ales primar în Ștefănești în 2016 și încă din primul an de mandat s-a făcut remarcat prin faptul că a redus numărul beneficiarilor de ajutoare sociale, iar pe cei aflați încă în plată i-a pus la muncă pentru a menține curățenia pe străzi și pentru a ajuta la împietruirea drumurilor neasfaltate.

Pe lângă proiectele de asfaltare a drumurilor locale, Primăria Ștefănești, condusă de Florin Buțura, are în derulare proiecte cu finanțare europeană, peste 14 milioane lei, prin care specializează în antreprenoriat și diferite meserii peste 140 de localnici, tot prin proiect urmând să fie înființate și câteva zeci de mici afaceri pe plan local cu fonduri nerambursabile.

De asemenea, un alt proiect derulat la Ștefănești prevede și construcția unei noi școli la Bădiuți, iar 500 de copii vor primi o masă caldă zilnic.

Cinematograful din oraș va fi reabilitat cu 9 milioane lei prin Compania Națională de Investiții, iar pentru prima dată după Revoluție, Primăria s-a autorizat pentru a exploata singură balastiera și pentru a folosi piatra pentru drumurile locale, reducând astfel costurile acestor lucrări.