Prima pagină » O comună din județul Botoșani va vota dacă declară sau nu unirea cu Republica Moldova
Administrație

O comună din județul Botoșani va vota dacă declară sau nu unirea cu Republica Moldova

Basarabia e România, iar Prutul este un râu din România Mare, nu o graniță între teritoriile românești!

După comunele din Republica Moldova care au proclamat unirea cu România, curentul unionist începe să se facă simțit și în administrația locală din partea stângă a Prutului.

 

Un consilier local liberal dintr-o comună a județului Botoșani a depus un proiect de hotărâre pentru ca această comunitate să declare unirea cu Basarabia.

 

 



 

Este vorba despre omul de afaceri Ducu Bucșinescu, cel care deține Pensiunea Fată Verde în Șoldănești, și care a depus proiectul în calitate de consilier local al comunei Blândești.

”Am depus la Primăria Blândești un proiect de hotărâre, pentru ședinta din 26 februarie, cu privire la o declarație de unire sau o altă titulatură cu Republica Moldova. Am văzut că frații de peste Prut sunt peste 30 de localități semnatare în astfel de documente, simbolice pentru moment, iar acum și în România s-a semnat la Parva, județul Bistrița, unde acum 100 de ani bistrițeanul IULIU HOSSU a inițiat ACTUL UNIRII din 1 dececembrie 2018. Eu transmit tuturor, dacă achiesezi cu ideea unionistă hai să încercăm împreună să mobilizăm acest STAT cu picioare de LUT, să folosim prilejul CENTENARULUI pentru o MARE ROMÂNIE. Istoria se scrie sub ochii noștri și consider că ar putea fi un moment al relansării României într-o altă eră, a progresului și al bunăstării”, a declarat Ducu Bucșinescu.

 

 

 

Aceasta este prima acțiune oficială în administrația publică din județul Botoșani a unui ales local în ceea ce privește aderarea la mișcarea de revenire a Basarabiei la România.

Ducu Bucșinescu este un om de afaceri cu origini în satul Șoldănești, comuna Blândești, și primul oficial care își asumă demararea unui astfel de proiect cu implicații naționale.

 

 

loading…