Prima pagină » Elev din Dorohoi, admis la Baltic Aviation Academy Vilnius din Lituania. Va deveni pilot pe liniile comerciale
Știri locale

Elev din Dorohoi, admis la Baltic Aviation Academy Vilnius din Lituania. Va deveni pilot pe liniile comerciale

Succes pentru un elev din județ, pentru învățământul botoșănean.

 

Un elev din Dorohoi a fost admis la Baltic Aviation Academy din Vilnius, Lituania.

 

Acesta va face practica la Wizz Air pentru a deveni pilot de linie comercială și va avea locul de muncă asigurat la finalul cursurilor.

 

Tânărul dorohoian a fost admis cu multe luni înainte de a finaliza cursurile liceale.

  

Bogdan George Barabașa este încă elev în clasa a XII-a A, profil matematică-informatică, la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi. Spre deosebire de mulți dintre elevii de clasa a XII-a, Bogdan George Barabașa știe deja unde își va continua studiile, care va fi cariera pe care o va îmbrățișa, char dacă suntem în luna februarie și abia a început examenul de bacalaureat în noua formă.

 

 

 

Mama acestuia, cunoscutul chef Daniela Toma, a declarat că acesta este visul de mic al fiului său.

”Fiul meu a fost admis la Academia aeriană din Lituania și din fericire va face practica la Wizz Air și va avea locul de muncă asigurat. Este visul de mic al lui Bogdan să fie pilot și acum face un pas important pentru a-l realiza, fără o oră de pregătire, doar el și puterea sa de muncă”, a spus chef Daniela Toma.

  

Bogdan George Barabașa a fost admis și la Wizz Air Cadet Program, ceea ce înseamnă că va face practica din postura de copilot pe avioanele Wizz Air pe parcursul celor doi ani și șase luni de cursuri la Acamedia aeriană, dar și până la îndeplinirea numărului de ore de zbor necesar pentru a putea obține statutul de pilot.

Elevul dorohoian va trebui să învețe patru ani pentru a deveni pilot de linie comercială, non-militară.

În România statul pregătește doar piloți militari, iar liniile aeriene private nu școlarizează încă piloți comerciali.

 

 

 

Bogdan George Barabașa
Bogdan George Barabașa