Prima pagină » Incredibil! Trei fermieri au cerut 12 muncitori și jumătate de an AJOFM nu a trimis pe nimeni
Agricultură

Incredibil! Trei fermieri au cerut 12 muncitori și jumătate de an AJOFM nu a trimis pe nimeni

Unii doar mimează căutarea unui loc de muncă, autoritățile raportează mii de șomeri, iar antreprenorii locali încep să resimtă din ce în ce mai mult criza forței de muncă.

Primarul comunei Dîngeni, Cătălin Rotundu, a declarat că trei ferme din comuna pe care el o conduce administrativ cer de mai bine de jumătate de an ca Agenția Județană de Ocupare a Forței de Muncă să trimită personal pentru a ocupa locurile de muncă libere, dar nu a fost trimis nimeni.

”De la AJOFM societățile fac solicitări pentru posturile libere dar beneficiarii de ajutor social nu sunt trimiși. Cât vom merge ca noi care muncim să plătit contribuții cât mai mari, iar o parte să beneficieze continuu de bani de la stat? Noi avem în comună 47 beneficiari de ajutor social, cele trei ferme care au solicitat personal au 12 posturi libere și pentru calificați și pentru necalificați, dar nu a fost trimis nimeni. Timp de 6 luni au făcut solicitări la AJOFM pentru a fi trimiși oameni și nu s-a prezentat niciunul”, a declarat Cătălin Rotundu.

În domeniul agricol salariile nete sunt între 1200 și 2000 lei lunar, plus hrana zilnică, țigări și chiar cazare.