Prima pagină » Ţigări de contrabandă transportate cu autocarul de Chişinău-Praga

Ţigări de contrabandă transportate cu autocarul de Chişinău-Praga

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, echipa comună de control a depistat un cetăţean, care a încercat să introducă în România, ascunse într-un autocar, 6.500 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză Republica Moldova.

 

„În data de 20 aprilie, în jurul orelor 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Andrei C., cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, în vârstă de 25 de ani, la volanul unui autocar, înmatriculat în Moldova, care efectuează cursa regulată Chişinău-Praga. În baza unei informaţii primite de la autorităţile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali români precum şi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră moldoveni, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în diverse locuri din autocar, cantitatea de 6500 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele, în valoare de 1.412 lei, în vederea confiscării şi au sancţionat cetăţeanul Andrei C. cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)