Prima pagină » Şi voi puteţi ajuta! Campanie de strângere de cărţi, rechizite şi jucării pentru copiii săraci

Şi voi puteţi ajuta! Campanie de strângere de cărţi, rechizite şi jucării pentru copiii săraci

În contextul Săptămânii Naţionale a Educaţiei şi cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Vorniceni şi Centrul de Voluntariat B-Right Media au lansat astăzi o campanie de strângere de jucării şi cărţi pentru preşcolarii şi şcolarii mici din comuna Vorniceni. Campania îşi propune să întindă o mână de ajutor tuturor copiilor care provin din familii cu mulţi copii şi monoparentale, unde nu toţi cei mici au parte de cărţi de poveşti , cărţi de colorat, reviste, atlase, culegeri, dicţionare, rechizite şi chiar jucării care încurajează creativitatea.

„Cu siguranţă, fiecare are acasă o păpuşică, o maşinuţă, un puzzle sau o carte care ne-a bucurat copilăria. Trăind în prezent, de aceste lucruşoare ne leagă doar amintiri plăcute. Depăşind aceste bariere ale timpului, printr-un gest de dărnicie, aceste jucării sau cărţi ar putea bucura alţi ochişori şi alte mânuţe curioase. Bucuria celor mici stă, astfel, în mâinile noastre, ale celor ce, printr-un simplu gest de omenie, am putea aduce un zâmbet pe feţele celor care le vor folosi cu mare drag”, a declarat Marinela Mihai, coordonatorul campaniei. 

Donaţiile se colectează la sediul Centrului de Voluntariat (clădirea de sticlă din Centrul Vechi, vis-a-vis de Biserica Uspenia, etaj 1, camera 2), de luni până vineri, între orele 16-18 sau se pot trimite prin poştă la adresa: Şcoala cu clasele –I-VIII Nr. 3, Localitatea Vorniceni, Judeţul Botoşani, Cod poştal. 717470. Pentru mai multe informaţii, persoanelor interesate le stă la dispoziţie adresa de e-mail ajutaticopiii@yahoo.ro.

Campania se încadrează în parteneriatul pe care Asociaţia B-Right Media şi Şcoala nr. 3 Vorniceni îl derulează în contextul proiectului „Be Right! – Centru de Voluntariat la Botoşani”, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. Perioada de derulare a campaniei este 23 aprilie – 23 mai 2012.
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume. În România, începând cu anul 2001, campania este coordonată de organizaţia Salvaţi Copiii.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor se sărbătoreşte în fiecare an la data de 23 aprilie, fiind instituită de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi drepturilor de autor.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change