Prima pagină » Au început lucrările la Casa memorială Patriarh Teoctist

Au început lucrările la Casa memorială Patriarh Teoctist

Primăria Stăuceni a demarat lucrările de construcţie a Case memoriale Patriarh Teoctist, din satul Tocileni. Primarul Cozmin Epuraş a spus că lucrările sunt derulate din fonduri proprii şi cu sprijinul Mitropoliei.

„Consiliul local al comunei Stăuceni a alocat 60.000 lei pentru lucrările la Casa memorială Patriarh Teoctist, obiectiv construit în centrul satului Tocileni, localitatea natală a fostului patriarh. Lucrăm împreună cu Mitropolia, cea care va asigura şi dotarea muzeului dedicat fostului patriarh. Un detaliu al proiectului este acela că va avea acoperiş din stuf, după specificul zonei”, a declarat primarul Cozmin Epuraş.

Acesta a spus că imobilul a fost zidit, urmând ca în această săptămână să fie turnată centura de beton a casei, după care să fie montat acoperişul şi să se înceapă lucrările de interior.

Teoctist, pe numele adevărat Toader Arăpaşu, s-a născut pe 7 februarie 1915 în satul Tocileni, judeţul Botoşani, şi a murit pe 30 iulie 2007 în Bucureşti. Acesta a fost Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)