Prima pagină » Traficanţi de ţigări cu „antemergător”

Traficanţi de ţigări cu „antemergător”

Doi tineri din municipiul Botoşani sunt cercetaţi de oamenii legii pentru că au fost prinşi cu ţigări de contrabandă. Vineri, 20 aprilie, au fost identificate în trafic, în municipiul Botoşani, autoturismele conduse de Eugen C. de 30 ani şi Dragoş George H. de 25 ani, ambele autoturisme aparţinându-i lui Eugen C.

Procedându-se la verificarea celor două autoturisme, în elementele de caroserie ale maşinii conduse de Eugen C. a fost identificată ascunsă cantitatea de 20.100 ţigarete (1.050 pachete) de provenienţă Republica Ucraina, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.
Întreaga cantitate de ţigarete urma să fie comercializată în municipiul Botoşani. De asemenea, poliţiştii au stabilit că al doilea autoturism, condus de Dragoş George H. era utilizat ca „antemergător”, cu scopul de a-l preveni pe Eugen C. despre eventuala prezenţă în trafic a organelor de poliţie.
„În cauză au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de către Eugen C. a infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit Codului Fiscal, fără a fi marcate corespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete şi contrabandă. De asemenea, Dragoş George H. este cercetat în calitate de complice la săvârșirea infracţiunilor anterior menţionate”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 8.925 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul condus de Eugen C. a fost indisponibilzat la sediul Poliţiei Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)