Prima pagină » Grup de hoţi, destructurat de poliţişti la Botoşani

Grup de hoţi, destructurat de poliţişti la Botoşani

Grup infracţional ce acţiona pe linia furturilor din locuinţe şi magazine, destructurat de poliţiştii botoşăneni. Vineri, 20 aprilie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani au dispus începerea urmăririi penale faţă de George D. de 18 ani, din comuna Curteşti, Vasile P. de 18 ani, din municipiul Botoşani, Iulian Gabriel H. de 19 ani, din municipiul Botoşani şi Cosmin S. de 17 ani, din municipiul Botoşani.

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat în mai multe cauze aflate în instrumentare, poliţiştii au stabilit că tinerii sunt principalii suspecţi de săvârşirea a şase infracţiunii de furt calificat.
„În fapt, în perioada octombrie 2011 – aprilie 2012, cei patru tineri au pătruns prin efracţie în locuinţe şi magazine din municipiul Botoşani, de unde au sustras diverse bunuri, cauzând părţilor vătămate un prejudiciu total de peste 16.000 lei. Faţă de George D., poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.
Sâmbătă, 21 aprilie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea arestării preventive. Judecătoria Botoşani a dispus măsura arestării preventive pentru 29 zile a suspectului.
Poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a grupului format din cei patru tineri.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)